13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Watch GT. Πρεμιέρα με οθόνη 1,39” και αυτονομία δύο εβδομάδων

    Πέρα από το Huawei Mate 20 Pro που μόλις ανακοινώθηκε στο Λονδίνο, η εταιρεία παρουσίασε και το αναμενόμενο smartwatch της, Huawei Watch GT.

    Huawei Watch GT

    Έχει κλασικό σχεδιασμό με στρογγυλό watchface και είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι 316L. Έχει δύο κουμπιά τύπου “crown” για πλοήγηση στο μενού του και κεραμικά bezels, ενώ συνολικά έχει αρκετά “σοβαρό” στυλ, αλλά χωρίς να γίνεται “βαρετό”. Σε αυτό βοηθούν και τα δερμάτινα λουράκια, που μπορούν να αντικατασταθούν από συνθετικά.

    Η οθόνη του έχει διαγώνιο 1,39″, το panel είναι AMOLED και στο πίσω μέρος του έχει έναν αισθητήρα καρδιακών παλμών. Το Watch GT δεν έχει το Wear OS της Google (το οποίο δείχνει σταδιακά να χάνει την ισχύ του στην αγορά), αλλά ένα proprietary λειτουργικό σύστημα της Huawei, ονόματι OS Lite. Σύμφωνα με την εταιρεία, το smartwatch μπορεί να αντέξει έως και 2 εβδομάδες χωρίς φόρτιση και έως 22 ώρες με διαρκή καταγραφή φυσικής δραστηριότητας (GPS, heart rate, always-on οθόνη), νούμερα τα οποία είναι αρκετά εντυπωσιακά για οποιαδήποτε κατηγορία έξυπνο ρολογιού. Αν θέλετε τη μέγιστη αυτονομία, μπορείτε να “πιάσετε” τις 30 ημέρες, απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις και όλους τους αισθητήρες, αν και αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά θα το χρησιμοποιείτε σαν ένα απλό ρολόι, κυρίως.

    Η AI βρήκε το δρόμο της και προς το προϊόν αυτό, συγκεκριμένα προς τον αισθητήρα καρδιακών παλμών. Το Truseen 3.0 είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να βελτιώνει διαρκώς την ακρίβεια του αισθητήρα, όσον αφορά τον χρήστη που φορά το wearable. Επιπλέον, έχουμε έξυπνη καταγραφή της ποιότητας του ύπνου σας και παρασκηνιακή αλλαγή μεταξύ power-saving και performance mode, όταν απαιτείται.

    Το Huawei Watch GT μπορεί να ανιχνεύσει πολλά είδη φυσικής δραστηριότητας (φυσικά και κολύμβηση) και να “καθοδηγεί” με ασφάλεια τον χρήστη, ανιχνεύοντας διαρκώς τους παλμούς του και ωθώντας τον μέχρι το σημείο έντασης που είναι ιδανικό γι’αυτόν. Συνδέεται με Android και iOS smartphones, μόνο με τη χρήση του Huawei health app, αν και δε θα υποστηρίζει 3rd party apps, οπότε η Huawei, ουσιαστικά, θα είναι αυτή που θα ορίζει τη λειτουργικότητά του.

    Το Huawei Watch GT θα είναι διαθέσιμο σύντομα στην Ελλάδα έναντι €249, ενώ θα δίνεται και σαν δώρο με κάθε προπαραγγελία του Mate 20 Pro, μέχρι 1ης Νοεμβρίου.

    Διαβάστε ακόμη: Huawei Mate 20 Pro: Unboxing & hands-on με το νέο πρωταγωνιστή στην αγορά των smartphones

    Δείτε φωτογραφίες του Huawei Watch GT από το event της Huawei στο Λονδίνο

    watch gt5

    watch gt3

    watch gt2

    watch gt

    watch gt4

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles