24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Watch GT3 Hands-On Review: «Το απόλυτα sophisticated smartwatch»!

    H Huawei έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της εξαιρετική παράδοση στα wearables, με τα smartwatches της και τα activity bands της να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Μάλιστα, κάθε μοντέλο που ανήκει στη σειρά Watch είναι προορισμένο για να ξεπερνάει τον προκάτοχο του, καθώς o κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας δεν βασίζεται στην «ανακύκλωση» λειτουργιών και designs (όπως άλλοι κατασκευαστές), αλλά φροντίζει ώστε σε κάθε νέα της πρόταση να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον user. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία σχεδιάστηκε και το Watch GT3, το οποίο αποτελεί μια πιο οικονομικά προσιτή λύση σε σύγκριση με το πιο high-end Watch 3, χωρίς ωστόσο να χάνει τον premium χαρακτήρα του.

    Εκπληκτικό στιλ για κάθε περίσταση!

    H Huawei γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα smartwatch δεν θα πρέπει μόνο να είναι ισχυρό και τεχνολογικά εξελιγμένο, αλλά παράλληλα να φαίνεται όμορφο στο χέρι κάθε χρήστη. Για αυτό και για μια ακόμη φορά έχει δώσει ξεχωριστή βαρύτητα στην λεπτομέρεια, όπου το κάθε εκατοστό του Watch GT3 είναι προσεγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να τραβάει το βλέμμα κάτω από οποιαδήποτε περίσταση. Το γεγονός άλλωστε ότι κυκλοφορεί σε δύο versions (μια για τον άνδρα στα 46mm και μια στα 42mm για το γυναίκειο κοινό) φανερώνει την πρόθεση της κινεζικής εταιρείας να «αγκαλιάσει» όλα τα γούστα. Η δυνατότητα εναλλασσόμενων straps (όπως λουράκι από ανοξείδωτο ατσάλι, λάστιχο, δέρμα και λουράκι “Milanese”) μετατρέπουν το Watch GT 3 σε μια ιδανική all-around λύση για κάθε στιγμή της ημέρας και για κάθε περίσταση. Από το γυμναστήριο, στην βόλτα για shopping και απο εκεί στο επίσημο επαγγελματικό δείπνο, το Watch GT 3 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένας wearable «χαμαιλέοντας». 

    Η Huawei ως είθισται δεν έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, για αυτό και στο Watch GT 3 επέλεξε το ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό στη θερμότητα και στο κρύο, ενώ παράλληλα φρόντισε στο να τονώσει το πίσω τμήμα με πολυμερείς ίνες για να προσδώσει ακόμη πιο ενισχυμένη αντοχή. To 3D curved glass που αγκαλιάζει το καντράν των 1.43 ιντσών είναι μια ποιοτική αναβάθμιση σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά των 1.3 ιντσών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κυρτό γυαλί προσφέρει καλύτερη οπτική. Μια πολύ σημαντική προσθήκη που έχει γίνει στο GΤ 3 δεν είναι άλλη από την digital crown, την κορώνα που υποστηρίζει ανάδραση και επιτρέπει ευκολότερο και πιο άνετο έλεγχο, δίνοντας έτσι μια μοναδική αίσθηση αλληλεπίδρασης στον χρήστη.

    Σε ότι έχει να κάνει με το display, η Huawei επέλεξε τη λύση του AMOLED ανάλυσης 466 x 466 pixels, προσφέροντας πυκνότητα ppi στα 326px. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πεντακάθαρο και η απόδοση των χρωμάτων εκπληκτική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προσφέρει always-on λειτουργία. Το λειτουργικό που «φοράει» βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να είναι άλλο από το Harmony OS της Huawei, το οποίο αποδεικνύεται εξαιρετικά «ελαφρύ», γρήγορα και εύκολα προσαρμόσιμο. Φυσικά, όπως κάθε smartwatch της Huawei που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτό προσφέρει τη δυνατότητα για μια ποικιλία ρυθμιζόμενων watchfaces. Το Watch GT 3 υποστηρίζει πάνω από 10.000 προσόψεις με διαφορετικό θέμα είναι διαθέσιμες για λήψη -άλλες τολμηρές, άλλες μίνιμαλ, άλλες κομψές ή απλά λειτουργικές- έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει με το ντύσιμο, τη διάθεση ή την ατζέντα της ημέρας.

    Πολυεργαλείο ευεξίας και παρακολούθησης της υγείας!

    Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, το Watch GT 3 θα κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, όμως το «περιεχόμενο» του είναι αυτό που μετράει και σίγουρα δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίζαμε ως ένα state-of-the art πολυεργαλείο ευεξίας και παρακολούθησης όλων των σημαντικών δεικτών που σχετίζονται με την υγεία σας. Το αναβαθμισμένο hardware και software του σας βοηθούν έτσι ώστε να έχετε μια σφαιρική 360ο εικόνα για αυτά που συμβαίνουν στον οργανισμό σας. Συγκεκριμένα, η πρόταση της Huawei προσφέρει παρακολούθηση SpO2 24 ώρες το 24ωρο και παρακολούθησης των καρδιακών παλμών και σφυγμών. Η καινοτόμα τεχνολογία παρακολούθησης καρδιακών παλμών TruSeen™ 5.0+ φροντίζει ώστε οι παραπάνω μετρήσεις να πραγματοποιούνται με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, όχι μόνο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

    Και φυσικά οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το Huawei Watch GT 3 παρακολουθεί την ποιότητα του ύπνου, κάνοντας χρήση των πιο εξελιγμένων αλγορίθμων που προσφέρει απλόχερα η τεχνολογία HUAWEI TruSleep 2.0, παρέχοντας λεπτομερή στοιχεία και εκατοντάδες προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ύπνου του χρήστη. Παράλληλα, εκτός από τις «παραδοσιακές» μετρήσεις (αριθμός βημάτων, καύση θερμίδων κ.λπ) καταγράφει συνεχώς την αναπνοή, τα επίπεδα του στρες (που όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι στη σημερινή εξαιρετικά στρεσογόνο εποχή) και τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Επιπλέον, το νέο smartwatch της Huawei προσφέρει 100+ λειτουργίες άθλησης, συμπεριλαμβανομένων 18 επαγγελματικών λειτουργιών προπόνησης (θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα από κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και hiking μέχρι τρέξιμο, ποδηλασία κ.ά), ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορα νέα αθλήματα και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

    Επιπλέον, παρέχει προσαρμοσμένα προγράμματα προπόνησης σύμφωνα με τη φυσική κατάσταση και τις συνήθειες άσκησης του χρήστη. Οι users μπορούν εύκολα να ορίσουν τους δικούς τους στόχους προπόνησης και να παρακολουθούν τα αποτελέσματά τους σε πραγματικό χρόνο στο ρολόι ή στην εφαρμογή Huawei Health. Και μιας και αναφερθήκαμε στην εφαρμογή Huawei Health, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει το development team της κινεζικής εταιρείας, καθώς η συνοδευτική εφαρμογή είναι απλή, λιτή και κατανοητή, προσφέροντας τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε  user που όχι μόνο θέλει να γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια για την φυσική του κατάσταση, αλλά παράλληλα και του αρέσει να θέτει στόχους, οι οποίοι σχετίζονται με το καθημερινό του workout. Τέλος, μια σημαντική λειτουργία του Huawei Watch GT 3 έχει να κάνει με τον εντοπισμό θέσης GPS διπλής συχνότητας, ο οποίος παρέχει στους χρήστες ακριβή χαρτογράφηση της γεωγραφικής τους τοποθεσίας.

    Πρώτη θέση στο βάθρο!

    Το smartwatch της Huawei διαθέτει 32ΜΒ  RAM, αλλά και αποθηκευτικό χώρο στα 4GB, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας μουσικά tracks απευθείας στο ρολόι, για direct αναπαραγωγή. Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική ενεργειακή διαχείριση και την εκπληκτική αυτονομία που προσφέρει, καθώς η μπαταρία των 455mAh με μια συνετή χρήση μπορεί να προσφέρει ακόμη και αυτονομία 14 ημερών στην ανδρική version και 7 ημερών στην γυναικεία έκδοση. Παράλληλα, στα plus προσθέστε ότι υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση με χρήση βάσης ή power bank ασύρματης φόρτισης, αλλά και δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να φορτίζουν γρήγορα το ρολόι τους τοποθετώντας το πάνω στο Huawei smartphone τους, σε περίπτωση που δεν έχουν εύκαιρο τον φορτιστή τους.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, το Watch GT 3 άνετα κατακτάει την πρώτη θέση στο βάθρο των smartwatches στην μεσαία κατηγορία, προσφέροντας μια εξαιρετική εναλλακτική στο Watch 3 που είναι ναι μεν πιο premium και high-end, αλλά εμφανώς πιο ακριβό. Ξεκινώντας από τα 270 ευρώ περίπου και φτάνοντας μέχρι τα 350 (στο πιο premium μοντέλο με το χαρακτηριστικό μπρασελέ που θυμίζει κάτι από τα θρυλικά Casio των 80s), το Watch GT 3 είναι πανέμορφο εμφανισιακά, εξελιγμένο, αλλά και value for money προσφέροντας ανεξάντλητες well-being λειτουργίες. Τι άλλο παραπάνω να ζητήσει ο φανατικός φίλος των wearables και των smartwatches;

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles