12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei Y6 2019: Δοκιμάσαμε το νέο value for money smartphone της Huawei

    Μια νέα συσκευή από τη Huawei είναι διαθέσιμη ήδη στα ελληνικά καταστήματα και είναι το Huawei Y6 2019, το οποίο ήρθε να αποτελέσει μια value for money λύση για πολλούς χρήστες… 

    Huawei Y6 2019-01

    Το Huawei Y6 2019 εντάσσεται, ουσιαστικά, στην entry-level κατηγορία. Η συσκευή κοστίζει €169 και είναι διαθέσιμη στα ελληνικά καταστήματα σε Midnight Black, Sapphire Blue και Amber Brown χρώματα (το πρώτο χρώμα θα το δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες μας). Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος εκεί, βέβαια, οπότε το έργο του είναι δύσκολο…

    Η συσκευή έχει γυαλιστερό πίσω μέρος, το οποίο είναι πλαστικό, αλλά χωρίς αυτό να “χτυπάει” άσχημα στο μάτι. Προειδοποιούμε, πάντως, πως οι δαχτυλιές και τα σημάδια είναι συχνό φαινόμενο, οπότε μια θήκη είναι καλή ιδέα. Έχει, μικρό πάχος και μια εντυπωσιακή πρόσοψη, με οθόνη 6,09″, notch-“σταγόνα” (Dewdrop screen έχει βαφτίσει η εταιρεία αυτό τον τύπο panel) που είναι πολύ μικρότερο και διακριτικότερο από τα γνωστά μας “τραπέζια” notches, IPS panel και 19,5:9 aspect ratio, με ανάλυση HD+ (720×1560 pixels). Σωστά τοποθετημένα τα τρία φυσικά πλήκτρα του, κανονικού μεγέθους τα bezels, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στη συσκευή. Το single camera module εξέχει λίγο από αυτή, ενώ θα βρείτε επίσης audio jack, μια microUSB θύρα και την έξοδο του ήχου. Το κινητό έχει βάρος 150 γραμμάρια, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε φορτιστή 5 Watts, καλώδιο USB και το απαραίτητο SIM tray pin.

    Huawei Y6 2019-02

    Η οθόνη είναι ικανοποιητική για την κατηγορία του Y6 2019, το οποίο στο εσωτερικό του έχει το entry-level MediaTek MT6761 της MediaTek, μαζί με 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω microSD. Από πλευράς λειτουργικού τρέχει το Android 9 Pie μαζί με το EMUI 9 της Huawei, ενώ από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε πλήρη υποστήριξη πρωτοκόλλων Wi-Fi, Bluetooth 4.2 με A2DP και LE, USB OTG και FM ραδιόφωνο, αλλά όχι NFC.

    Η κύρια dual camera του Y6 2019 έχει αισθητήρες 13+8MP, με τον δεύτερο να εκτελεί χρέη depth sensor και τον πρώτο να συνδυάζεται με φακό διαφράγματος f/1.8 και να διαθέτει PDAF και HDR, ενώ μπορεί να κάνει λήψη 1080p video στα 30 FPS. Το διάφραγμα βοηθά ιδιαίτερα τις νυχτερινές λήψεις, σε συνδυασμό με το ισχυρό LED flash, αλλά και τις AI δυνατότητες της κάμερας της συσκευής, όπως και τα διάφορα modes που είναι διαθέσιμα. Όσο για τη selfie κάμερα, έχει αισθητήρα 8MP με flash και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30 FPS.

    Huawei Y6 2019-03

    Τέλος, όσον αφορά την αυτονομία του, η μπαταρία των 3.020mAh μπορεί να κριθεί επαρκής και ουσιαστικά θα προσφέρει οριακά 1 μέρα κανονικής χρήσης.

    Το Huawei Y6 2019 αποτελεί μια πρόταση για τους απλούς χρήστες με “βασικά” specs, μπορεί να τρέξει τα apps που χρησιμοποιούμε τυπικά χωρίς πρόβλημα, ενώ συνδυάζει τις δυνατότητές του με μια ελκυστική εμφάνιση. Πέραν αυτών, όμως, είναι μια συσκευή “εμποτισμένη” με την τεχνογνωσία και την ποιότητα της Huawei, με το κατάλλο software που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες του απλού χρήστη.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles