21.2 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Τεράστια αύξηση στις εμφανίσεις malware στους υπολογιστές Mac!

    Η φήμη που συνοδεύει τα Mac της Apple είναι ότι μπορούν να θεωρηθούν πιο ασφαλή σε σύγκριση με τα Windows-based PCs, καθώς τα διάφορα malware και οι ιοί έδειχναν να μην «προτιμούν» τα συστήματα της Apple. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα κάτι έχει αλλάξει και τα Mac δεν φαίνεται να είναι και τόσο ασφαλή (όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια).

    Mac_1624891939

    Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν οι εταιρείες Bit9 και Carbon Black , το 2015 δεν ήταν και μία τόσο καλή χρονιά για την ασφάλεια των Mac υπολογιστών, καθώς εμφανίστηκαν 948 απειλητικά malware και viruses στο OS X. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στην τετραετία 2010 – 2014, είχαμε την εμφάνιση μόλις 180 κρουσμάτων, οπότε μέσα λίγους μήνες τα κρούσματα κακόβουλου λογισμικού και ιών πενταπλασιάστηκαν! Πολλοί tech gurus, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την προαναφερθείσα εντυπωσιακή αύξηση των ιών και των malware στα Mac, καθώς όπως τονίζουν εάν προσθέσουν όλα τα malware που έχουν εμφανιστεί στο OS X και τα συνδυάσουν με τον αριθμό όλων των viruses και των malware που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία των Mac, τότε ο αριθμός που βγαίνει είναι σαφώς πιο μικρός από τις αντίστοιχες χιλιάδες περιπτώσεις που έχουμε στα Windows PCs. Ωστόσο, δεν γίνεται να προσπεράσουμε έτσι αυτή την τεράστια αύξηση, καθώς σίγουρα αποτελεί «καμπανάκι κινδύνου» για την Apple, η οποία οφείλει να θωρακίσει ακόμη περισσότερο τις μελλοντικές εκδόσεις του OS της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles