21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Hugo: Μαγικό φιλμ, απολαυστικό Blu-ray

    Αυτή την ταινία πρέπει να την ζήλεψε ο Steven Spielberg. Πρέπει να έκανε το «παιδικό» μυαλό του να στριφογυρίσει και να νοιώσει πικρή απόγνωση γιατί δεν έπεσε στα δικά του χέρια το φανταστικό μυθιστόρημα του Brian Selznick, The Invention of Hugo Cabret, στο οποίο βασίστηκε στο φιλμ του τεράστιου Martin Scorsese. Που ικανοποίησε το στόχο του να γυρίσει μία ταινία που θα μπορούσε επιτέλους να δει η εγγονή του που είναι 12 και δεν έχει χαρεί καμία απ’ όσες έχει φτιάξει (ποια να της έδειχνε; Τον Ταξιτζή;!). Που έκανε μία «σύγχρονη» ιστορία α λα Ντίκενς για ένα παιδί που θέλει να βρει το σπίτι του. Που γύρισε τον τέλειο κινηματογραφικό παραμύθι, όπου ένας «νικημένος» μεγάλος άντρας θα βρει ξανά κίνητρο μέσα από τον ενθουσιασμό ενός παιδιού.

    Το πρώτο φιλμ σε 3D του Scorsese, μίλησε για την αγάπη του για τον κινηματογράφο, κάνοντας ένα αφιέρωμα στον George Melies, μέσα από την ιστορία ενός παιδιού που η μοίρα του το έφερε να ζει μέσα στον δαιδαλώδη σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare Montparnasse, και να διορθώνει τα ρολόγια του. Τέχνη που έμαθε από το μέθυσο θείο του, που τον ανέλαβε όταν πέθανε ο πατέρας του. Που λάτρευε τις ταινίες του Melies. Του δημιουργού που όταν ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχασε την αίγλη του, ξέπεσε και κατέληξε να πουλάει παιχνίδια στον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό. Η συνάντησή τους θα σημάνει πολλά και για τους δύο, με αποκαλύψεις και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.
    Αριστοτεχνικά στημένο (πέντε Όσκαρ, με έμφαση στις σχετικές τεχνικές κατηγορίες…), με συναίσθημα που θα έκανε τον Steven να χώσει τα νύχια του στο κάθισμα από την ζήλεια, το φιλμ δεν μοιάζει τίποτε απ’ όσο έχει φτιάξει ο Scorsese, αποδεικνύοντας πως μόνο οι ξεροκέφαλοι και οι ματαιόδοξοι αρνούνται να συνεχίσουν να μαθαίνουν πράγματα. Με το Παρίσι του 1931 να μοιάζει πως σε περιμένει στην επόμενη γωνία, το φιλμ μιλάει για τη δύναμη του κινηματογράφου, εκεί όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κι ένας θεός ξέρει πόσα έχει κάνει ο Scorsese…

    Extras (Blu-ray): Making of, ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στον George Melies, αναφορές στα ειδικά εφέ και ειδικά στην εντυπωσιακή σκηνή του τρένου, και η ξεκαρδιστική παρουσία του Sacha Baron Cohen που λέει πως πήρε τον ρόλο του κακού σταθμάρχη, το πως δεν δέχεται να παίρνει συμβουλές από κανέναν σκηνοθέτη που είναι κάτω από 1.80 και άλλα διάφορα απίθανα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles