21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Hyperloop One. Το εντυπωσιακό και ταχύτατο “τρένο” του μέλλοντος μπήκε στις “ράγες” και ξεκίνησε την πορεία του

    Βόρεια του Λας Βέγκας στην έρημο Νεβάδα το Hyperloop One θέλει να κερδίσει το δικό του στοίχημα στις ταχύτητες των μεταφορών. Και φαίνεται πως τα καταφέρνει προς το παρόν καθώς πέτυχε να ολοκληρώσει την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή πιάνοντας ταχύτητα τουλάχιστον 187 χιλιόμετρα την ώρα σε 1.1 δευτερόλεπτα.

    Hyperloop

    Πρόκειται για μία άκατο στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου που θέλει να δημιουργήσει έναν εναλλακτικό τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες. Η εταιρεία που το αναπτύσσει θέλει να καταφέρει να υλοποιήσει το όραμα του Elon Musk, ιδρυτή της Tesla και της Space X ο οποίος είχε προτείνει τη δημιουργία ενός συστήματος μεταφοράς ανθρώπων και φορτίων μέσω γιγαντιαίων σωλήνων μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο.Ο Brogan BamBrogan μάλιστα ένας από τους συνιδρυτές της Hyperloop είναι πρώην μηχανικός της Space X.

    Η άκατος τροφοδοτείται από ηλεκτρομαγνήτες καθώς ηλεκτρική ενέργεια περνάει μέσα από πηνία χαλκού. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η ταχύτητά της είχε εκτοξευτεί στα 187 χιλιόμετρα την ώρα.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, το Hyperloop One θα είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία μέχρι το 2019 και ανθρώπους μέχρι το 2021. Όσο για τις ταχύτητές του μελλοντικά θα φτάσουν ακόμη και στα 1000 χιλιόμετρα την ώρα.

    Ωστόσο, υπάρχουν και σκεπτικιστές που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις για την υλοποίηση αυτού του συστήματος και τα κόστη πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερα από το εκτιμώμενο.

    Δείτε το video από την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή του Hyperloop One.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles