16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι 4 μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει το Windows 10 Creators update

    Μπορεί το Surface Studio να κέρδισε τις περισσότερες εντυπώσεις στη χθεσινή εκδήλωση της Microsoft, ωστόσο πολλές ήταν οι συζητήσεις και για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10 που ανακοινώθηκε – το Windows 10 Creators Update. Πρόκειται για μία ενημέρωση που εμπνέεται από τα σχέδια της εταιρείας στον τομέα της δημιουργίας, με έμφαση στο 3D και τις αλλαγές που ετοιμάζει, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον αναπτυσσόμενο κόσμο του virtual & του augmented reality.

    https://www.youtube.com/watch?v=zdJBurRbT4o

    Το Windows 10 Creators update θα κάνει πρεμιέρα την προσεχή άνοιξη, ας δούμε όμως από τώρα τις 4 μεγαλύτερες αλλαγές που φέρνει.

    3D για όλους

    Μία από τις σημαντικές χθεσινές ανακοινώσεις της Microsoft ήταν το νέο Paint 3D app που σχεδίασε η εταιρεία και θέλει να φέρει τις δυνατότητες 3D δημιουργίας σε όλους. Περισσότερα γι’ αυτό σας έχουμε γράψει σε ξεχωριστό θέμα, πρέπει όμως να αναφέρουμε και εδώ πώς μπορεί ακόμη και να επεξεργαστεί μοντέλα που έχετε δημιουργήσει στο Minecraft. Στην παρουσίαση γνωρίσαμε και το Windows Capture 3D που σας επιτρέπει να σαρώσετε τρισδιάστατα ένα αντικείμενο και να το αποθηκεύσετε ψηφιακά στη συσκευή σας.

    3d-scan

    Να σημειώσουμε ότι και το PowerPoint θα υποστηρίζει 3D δημιουργίες και τα αντικείμενα που έχετε σχεδιάσει στο Paint 3D, ενώ το επόμενα διάστημα δημοφιλή apps της Microsoft όπως η σουίτα του Office θα υποστηρίζουν 3D.

    https://www.youtube.com/watch?v=Itc5ihHDAnY

    Έμφαση στο Mixed Reality

    Η Microsoft πιστεύει πολύ στο Mixed Reality (Augmented Reality, Virtual Reality & Holographic computing) και είδαμε χθες τις ανακοινώσεις νέων VR headsets που θα βασίζονται στο Hololens και θα αναπτυχθούν από μεγάλους κατασκευαστές.

    windows10-vr-devices-partners-no-price

    Ανακοινώθηκε επίσης το HoloTour, ένα νέο app που σας επιτρέπει να ανακαλύπτετε και να εξερευνάτε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο μέσω ενός VR ή AR headset.

    windows10-holotour

    Game Broadcasting για Windows 10 και Xbox One

    Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ένα twitch-like feature για τα Windows 10 και Xbox app. Θα μπορείτε να κάνετε broadcast με ένα πλήκτρο, με τη βοήθεια του Beam service που πρόσφατα εξαγόρασε η Microsoft. Το Xbox Live μάλιστα θα ειδοποιεί αυτόματα όλους τους φίλους σας ότι ξεκίνησε το streaming.

    img_9823_720

    Τα Windows 10 γίνονται πιο… social: Προσθήκη επαφών στη μπάρα εργασίας

    Η προσθήκη των αγαπημένων σας επαφών στη μπάρα εργασίας θα σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε μ’ αυτά από ένα και μόνο μέρος ανεξαρτήτως εφαρμογής. Υποστηρίζει Mail, Skype, Xbox Live, Skype for Business και SMS messages στο νέο feature που ονομάζεται Windows MyPeople ενώ σε ένα ευφάνταστο χαρακτηριστικό επιτρέπει animated emojis να κάνουν pop up από το taskbar σας.

    windows-10-social

    Το Windows 10 Creators edition θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη δωρεάν σε όλες τις Windows συσκευές, ενώ σύντομα θα φτάσει σε beta version σε insiders.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles