BREAKING

Η Αγορά Των Esports Και Οι Στοιχηματικές Επιλογές Στο Διαδίκτυο

Η Ταχύτατα Αναπτυσσόμενη Στοιχηματική Αγορά Των Esports

Το αθλητικό στοίχημα στο διαδίκτυο έχει περάσει από πολλές φάσεις τα τελευταία 30 χρόνια της ύπαρξης του. Με το πέρασμα των χρόνων το πλήθος των αγώνων που υπάρχουν διαθέσιμα πολλαπλασιάστηκε και μαζί με αυτούς πολλαπλασιάστηκαν και οι διαθέσιμες στοιχηματικές αγορές. Την εμφάνιση του έκανε το live στοίχημα στη συνέχεια και σταδιακά τα αθλήματα πού υπάρχουν διαθέσιμα για στοίχημα καθημερινά επεκτάθηκαν πολύ περισσότερο. Μία από τις τελευταίες προσθήκες στην γκάμα των διαθέσιμων αθλημάτων είναι και τα esports για τα οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Τι ακριβώς είναι τα esports

Τα esports αποτελούν μία εξέλιξη των παραδοσιακών αθλημάτων στην ψηφιακή τους μορφή. Ουσιαστικά μιλάμε για βιντεοπαιχνίδια σε ανταγωνιστικό όμως επίπεδο, στα πρότυπα του επαγγελματικού αθλητισμού. Ομάδες παικτών βιντεοπαιχνιδιών ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε τουρνουά και σε πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου ή και σε φυσικούς χώρους. Αντίστοιχα υπάρχουν και ατομικές αναμετρήσεις. Η εξέλιξη στο συγκεκριμένο τομέα ήταν τόσο μεγάλη που τα esports εντάχθηκαν σε μία δική τους κατηγορία στο αθλητικό στοίχημα των στοιχηματικών ιστοσελίδων. Οι καλύτερες Ιστοσελίδες για esports υπάρχουν διαθέσιμες στο https://www.apati.info/sites-gia-stoixima/esports/ μαζί με πλήθος από πληροφορίες που αφορούν το συγκεκριμένο άθλημα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η ανάπτυξη των esports υπήρξε τελικά ραγδαία. Οι νεαρότερες κυρίως ηλικίες μπορούμε να πούμε πως είναι σίγουρα πιο εξοικειωμένες με την ψηφιακή τεχνολογία και τα βιντεοπαιχνίδια. Αυτές είναι που κατά κύριο λόγο αγάπησαν αμέσως και άρχισαν να ασχολούνται με τα esports. Εκατομμύρια κόσμος παρακολουθεί σήμερα μέσω διαδικτύου και τηλεοπτικά μικρές και μεγάλες διοργανώσεις των esports που έχουν δημιουργήσει μία νέα αγορά δισεκατομμυρίων. Μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν μάλιστα δημιουργήσει και τμήματα esports. Ανάμεσα σε αυτούς στην Ελλάδα είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Άρης, η Λάρισα και πολλοί άλλοι.

Τα esports και το αθλητικό στοίχημα

Τα e-sports υπάρχουν διαθέσιμα στη δική τους κατηγορία σε πάρα πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες. Οι καλύτερες ιστοσελίδες για esports στοίχημα στην Ελλάδα το 2022 διαθέτουν υποκατηγορίες ανάλογα με το παιχνίδι με το οποίο ασχολείται κάποια διοργάνωση. Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία είναι αυτή τη στιγμή το League of Legends, το Call of Duty, το Overwatch, το Vaillant, το Starcraft 2, το NBA 2K, το FIFA, το Cs: go, το Dota 2, το Rainbow Six, το Rocket League, το Arena of Valor, το King of Glory και πάρα πολλά ακόμα αντίστοιχα παιχνίδια.

Καθημερινά υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες σε όλα αυτά τα παιχνίδια και σε πολλά άλλα. Το στοίχημα στα esports διαθέτει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο στοίχημα στα παραδοσιακά αθλήματα. Ο παίκτης για παράδειγμα επιλέγει τον αγώνα στον οποίο θέλει να στοιχηματίσει και βλέπει αναλυτικά τις διαθέσιμες αγορές και τις στοιχηματικές αποδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμες αυτές. Υπάρχουν βασικές στοιχηματικές αγορές και ειδικά στοιχήματα. Ο παίκτης για παράδειγμα του στοιχήματος μπορεί να στοιχηματίσει στο νικητή ενός αγώνα ή σε αγορές over και under ανάλογα με τη φύση του κάθε παιχνιδιού.

Παιχνίδια όπως το NBA 2K και το FIFA αποτελούν ουσιαστικά προσομοίωση των πραγματικών παιχνιδιών μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Συνεπώς σε κάτι τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί κανείς να βρει αντιστοιχία τις ίδιες κατηγορίες που βρίσκει και στο παραδοσιακό ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Με άλλα λόγια υπάρχουν στοιχήματα DrawNoBet, Ημίχρονο / Τελικό, Ακριβές Σκορ, αγορές σε κόρνερ και σε κίτρινες ή κόκκινες κάρτες κλπ. Οι κορυφές στοιχηματικές ιστοσελίδες με esports διαθέτουν πλήθος από τέτοιες αγορές και ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες που συνήθως έχουν μόνο βασικές επιλογές όπως την επιλογή του νικητή.

Βασικά βήματα επιτυχίας στο στοίχημα των Esports

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος ακριβώς μπορεί να στοιχηματίσει στους αγώνες των esports με καλές προοπτικές επιτυχίας. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες εδώ που έχουν σημασία και τους οποίους θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας εφόσον θέλετε να ασχοληθείτε με τη συγκεκριμένη κατηγορία αθλητικού στοιχήματος.

Το esports στοίχημα προϋποθέτει καταρχάς γνώση του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο οποίο στοιχηματίζει ένας παίκτης του στοιχήματος. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε παίξει δύο παιχνίδια έχουμε τη δυνατότητα να στοιχηματίσουμε σε όλες τις κατηγορίες των esports και σε όλα τα παιχνίδια. Βασικό, λοιπόν, είναι πρώτα να ξέρουμε καλά το παιχνίδι στο οποίο στοιχηματίζουμε και ενδεχομένως να έχουμε παίξει λίγο για να έχουμε κατανοήσει καλά τι προσφέρει κάποια στοιχηματική αγορά που υπάρχει διαθέσιμη.

Σε δεύτερο βαθμό οφείλουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τα νέα της αγοράς. Όπως αντίστοιχα ένας παίκτης του αθλητικού στοιχήματος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο παρακολουθεί την εξέλιξη των αγώνων σε κάποιο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, τη φόρμα των ομάδων, τις μεταγραφές κλπ., έτσι αντίστοιχα ο παίκτης που στοιχηματίζει στα esports οφείλει να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις. Υπάρχουν αντίστοιχες μεταβλητές με το παραδοσιακό αθλητικό στοίχημα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι ομάδες των esports κάνουν μεταγραφές, ενδεχομένως να υπάρχουν απουσίες λόγω κάποιας ασθένειας ορισμένων παικτών, το κλίμα στην ομάδα να μην είναι καλό, μία αγωνιστική κατάσταση επίσης να είναι άσχημη κλπ.

Ένα τρίτο ζήτημα είναι η στατιστική ανάλυση των προηγούμενων αποτελεσμάτων. Μπορεί κανείς να αναζητήσει και να βρει πλήθος από στατιστικά στοιχεία για τους προηγούμενους αγώνες ομάδων και διοργανώσεων συνολικά. Η ανάλυση αυτών των στατιστικών μπορεί να δώσει συγκεκριμένα μοτίβα και κατευθύνσεις όσον αφορά το αθλητικό στοίχημα.

Το βασικό πλεονέκτημα του παίκτη που στοιχηματίζει στα esports

Θα πρέπει να έχετε κατά νου πώς όσο λιγότερο δημοφιλές είναι ένα άθλημα, τόσο περισσότερες ευκαιρίες βρίσκει κανείς αντίστοιχα στο αθλητικό στοίχημα. Μη νομίζετε ότι οι άνθρωποι των στοιχηματικών ιστοσελίδων είναι όλοι εξπέρ σε αθλήματα όπως είναι για παράδειγμα τα βελάκια ή τα esports. Για να προκύψουν οι στοιχηματικές αποδόσεις των διαφόρων σημείων υπάρχουν πολύπλοκες μέθοδοι και αλγόριθμοι, όμως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πάντα κυρίαρχης σημασίας.

Ένας παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά μία αγορά των esports, πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους της στοιχηματικής ιστοσελίδας, μπορεί σίγουρα να ανακαλύψει ευκαιρίες και υψηλές αποδόσεις, σε καλύτερα επίπεδα από τις φυσιολογικές. Πολύ περισσότερο από κλασικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ αντίστοιχα, στα οποία υπάρχει πολύ μεγάλη εξειδίκευση από πολύ περισσότερο κόσμο.

0 Comment