18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η αγρότισσα που έφτιαξε το δικό της broadband δίκτυο με 35 φορές υψηλότερες ταχύτητες

    “Είμαι απλά η γυναίκα ενός αγρότη” λέει η Christine Conder. Όμως για 2.300 άτομα της περιοχής της στην αγροτική κοινότητα του Lancashire στη Βορειοδυτική Αγγλία είναι μία πρωτοπόρος στο κομμάτι του Internet.

    chris-conder-bbc

    Η DIY λύση για τα προβλήματα που είχε το Internet στην περιοχή τους μετατράπηκε στο B4RN, έναν Internet Provider που προσφέρει ταχύτητες broadband 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο, 35 φορές ταχύτερες από τη μέση ταχύτητα στο Ηνωμένο Βασίλειο που φτάνει τα 28,9Mbps.

    Όλα ξεκίνησαν όταν τα δέντρα που χώριζαν τη γειτονιά της Conder από το πιο κοντινό σημείο πρόσβασης στο Internet δημιουργούσαν πρόβλημα στη σύνδεση. Έτσι, εκείνη πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Αγόρασε καλώδιο οπτικής ίνας μήκους 1 χιλιομέτρου και χρησιμοποίησε το τρακτέρ του αγροκτήματός της για να σκάψει μία τάφρο.

    Τώρα, μετά την ολοκλήρωση του B4RN project, το Internet φτάνει μέσω οπτικών ινών στα σπίτια της περιοχής, χρησιμοποιώντας καλώδια 3.200 χλμ και οι κάτοικοι έχουν πραγματικά “σωθεί” θεωρώντας την έναν πραγματικό “ευεργέτη¨.

    “Δεν ήταν πυρηνική επιστήμη” λέει τώρα η ίδια. “Ήταν τρεις ημέρες σκληρής δουλειάς”.

    Δείτε όλη την ιστορία στο BBC

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles