18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η AI σύντροφος του φιλμ Ηer έγινε πραγματικότητα και λέγεται Asteria

    Μόνο ο Spike Jonze θα μπορούσε να γυρίσει μία ταινία όπως το sci-fi ρομαντικό φιλμ, Her, αφήνοντάς μας να ρίξουμε μία ματιά στο μέλλον, εκεί όπου οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα υφίστανται πλέον και παρέα θα μας κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Όπως η “Samantha”, το AI σύστημα με το οποίο μοιραζόταν όλες τις ανησυχίες, τα όνειρα και τη καθημερινότητά του ο Joaquin Phoenix στην ταινία του 2014. Μία σίγουρα φουτουριστική κατάσταση που ίσως όμως τη ζήσουμε κι εμείς πολύ σύντομα απ’ ότι νομίζουμε, αφού μία startup υποστηρίζει πως έφτιαξε ένα παρόμοιο σύστημα!

    her-fp-0880

    Όπως αναφέρει το Futurism οι Nathan Ross και Dan Gailey έχουν έτοιμο την “Asteria” (πιο σοβαρό από το “Samantha”), ένα σύστημα που θα μπορεί να δει ότι βλέπουμε κι εμείς, να μαθαίνει ότι κι εμείς, να προσαρμόζεται με την προσωπικότητά μας και να νιώθει τις ανάγκες μας. Όπως και στην ταινία, η Asteria θα είναι μία καθημερινή συντροφιά που θα δημιουργεί έναν σύνδεσμο ανάμεσα στην καθημερινή και στην virtual ζωή μας. Και αντί να είναι στο smartphone σαν άλλη Siri, η Asteria θα έχει τη μορφή ενός μικρού “κινητού” που θα το έχουμε μαζί μας. Λέτε λίαν συντόμως να αρχίσουν τα ρομάντζα σε στυλ Theodore και Samantha όπως έγινε και στην ταινία;
    Μπορείτε να κάνετε pre-order την δική σας Asteria και το κόστος είναι 299 δολάρια. Το startup λέει πως θα κάνει επίσημο launch της συσκευής το 2017 και μένει να δούμε εάν το μέλλον έχει όντως ήδη έρθει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

    https://www.youtube.com/watch?v=WzV6mXIOVl4

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles