15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Airbus παρουσίασε το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο αεροπλάνο στον κόσμο

    Αυτά είναι νέα! Η Airbus παρουσίασε σε διεθνή αεροδιαστημική έκθεση στο Βερολίνο το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο μικρό αεροπλάνο.

    airbus3d2

    Είναι το Thor και μοιάζει με ένα μεγάλο… drone καθώς έχει βάρος μόλις 21 κιλά ενώ το μήκος του δεν ξεπερνάει τα τέσσερα μέτρα.

    Όπως σημειώνει η Airbus, το prototype μοντέλο που δε χρειάζεται πιλότο και διαθέτει στα φτερά του δύο μηχανές με έλικες, αποτελεί μια πρόγευση από το μέλλον της πολιτικής αεροπορίας.

    Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης υπόσχεται να εξοικονομήσει χρόνο, καύσιμα και χρήματα, με τους υπεύθυνους να θέλουν στο μέλλον να κατασκευάζουν πιο γρήγορα και οικονομικά όχι μόνο επιμέρους τμήματα αλλά ολόκληρα αεροσκάφη.

    airbus3d

    Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση του Thor είναι το πολυαμίδιο, ενώ τα μόνα τμήματα που δεν έχουν βγει από τον εκτυπωτή είναι τα ηλεκτρικά μέρη του.

    Airbus και Boeing ήδη χρησιμοποιούν την τρισδιάστατη εκτύπωση για την παραγωγή ορισμένων μερών των μεγάλων επιβατικών αεροσκαφών τους Α350 και Β787 Dreamliner αντίστοιχα. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι τα εκτυπωμένα μέρη παράγονται πολύ γρήγορα, ενώ είναι 30% έως 50% πιο ελαφριά, κάτι που συνεπάγεται μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles