17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Alienware ετοιμάζει το δικό της VR backpack!

    H εικονική πραγματικότητα είναι το απόλυτο τεχνολογικό «trend», καθώς ελκύει σαν τον μαγνήτη κατασκευαστές και καταναλωτές. Ως γνωστόν τα ισχυρά VR headsets (HTC Vive και Oculus Rift) για να λειτουργήσουν όπως πρέπει θα πρέπει πρώτα να συνδεθούν σε ένα αρκετά ισχυρό PC (εν αντιθέσει με τα Gear VR και πλήθος άλλων headsets που συνδέονται με mobile συσκευές). Ωστόσο, η σύνδεση ενός VR headset σε κάποιον υπολογιστή έχει και το ανάλογο «τίμημα», καθώς η έννοια του mobility πάει… περίπατο! Για αυτό και οι εταιρείες ήδη επεξεργάζονται λύσεις για να δώσουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις των χρηστών της εικονικής πραγματικότητας και μία από αυτές τις λύσεις ακούει στο όνομα VR backpack!

    Alienware VR Backpack 2

    Η HP και η MSI ήδη δουλεύουν στην ανάπτυξη των δικών τους VR backpacks, ενώ τώρα προστέθηκε στη λίστα και η Alienware η οποία είναι γνωστή για τον σχεδιασμό gaming hardware προϊόντων παρουσίασε στο booth της στην E3 2016, ένα backpack εικονικής πραγματικότητας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Alienware (οι οποίοι βέβαια δεν αποκάλυψαν αρκετά για τις τεχνικές προδιαγραφές της) τόνισαν ότι το συγκεκριμένο high-tech prototype «σακίδιο» πλάτης αναπτύσσεται σε συνεργασία με την AMD και αποκάλυψαν ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τεχνικής φύσεως για να πάρει η συσκευή το «πράσινο φως» θα πρέπει πρώτα να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να διοχετεύεται η θερμότητα. Φυσικά, έχουμε να κάνουμε με ένα prototype, όποτε η Alienware μάλλον δεν θα το κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά. Παρόλα αυτά, ακόμη και έτσι είναι ωραίο να το χαζεύεις…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles