19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Amazon προχωρά σε απολύσεις, η AWS αποφασίζει επενδύσεις

    Η Amazon προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων στο τμήμα που επικεντρώνει στην ανάπτυξη συσκευών. Οι απολύσεις έγιναν γνωστές μέσω ενημέρωσης από τον Dave Limp, ανώτερο αντιπρόεδρο συσκευών και υπηρεσιών της εταιρείας.

    Η κίνηση προσθέτει την Amazon σε μια λίστα τεχνολογικών κολοσσών που έχουν επιβάλει περικοπές θέσεων εργασίας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Meta (Facebook) και Twitter.

    Το σημείωμα του Limp δεν παρείχε λεπτομέρειες για την κλίμακα των απολύσεων, αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας φτάνουν σε μια χρονική στιγμή που η εταιρεία συνηθίζει να επεκτείνει το εργατικό της δυναμικό, λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων – οπότε και αυξάνεται η ζήτηση.

    Η Amazon δεν διευκρίνισε πόσοι θα είναι οι υπάλληλοι που θα απολυθούν και ο τελικός αριθμός ενδέχεται να μην έχει ακόμη αποφασιστεί. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Amazon θα μπορούσε να περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας,
    συμπεριλαμβανομένων θέσεων στα τμήματα λιανικής, συσκευών και ανθρώπινων πόρων.

    Το δημοσίευμα της WSJ ανέφερε ότι ορισμένες από τις αρχικές απολύσεις «στόχευσαν» το προσωπικό της υπηρεσίας cloud-gaming Luna, το μάρκετινγκ της υπηρεσίας Alexa, τα Alexa AI και Alexa Privacy και το τμήμα ανάπτυξης καταναλωτικών προϊόντων Lab126 – που σχεδιάζει και κατασκευάζει Fire tablets, Kindle e-readers, Amazon Fire TV, Amazon Echo και άλλα.

    Η Amazon λέει ότι διαθέτει 1,54 εκατομμύρια υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης.

    Παράλληλα, εν μέσω των ανακοινώσεων για απολύσεις, γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει στην επένδυση του ποσού των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, υποστηρίζοντας 1.300 θέσεις πλήρους απασχόλησης στη χώρα.

    Εκτός από την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη δημιουργία μιας τοπικής τεχνολογικής κοινότητας, η επένδυση υπολογίζεται πως θα προσθέσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ισπανίας.

    Η Amazon ισχυρίζεται ότι η επέκταση των υπηρεσιών cloud computing στην Ισπανία θα οδηγήσει σε καινοτομία, προσφέροντας στις επιχειρήσεις ακόμη μεγαλύτερες επιλογές για τη λειτουργία των εφαρμογών τους και την εξυπηρέτηση τελικών χρηστών από κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στην περιοχή.

    Επί του παρόντος, η μονάδα υπολογιστικού νέφους της Amazon, η AWS (Amazon Web Services), καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο των πλατφορμών cloud που έχουν υιοθετηθεί παγκοσμίως. Στη συνέχεια ακολουθεί η Microsoft (Azure) και η Google (Google Cloud Platform).

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles