19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Amazon του banking θέλει να γίνει η Revolut

    revolut

    Τα σχέδια της για παροχή υπηρεσιών τρεχούμενων λογαριασμών, καταναλωτικών δάνειων με μηδενικές προμήθειες και διαπραγμάτευση μετοχών, αποκάλυψε η Revolut. Όπως ανακοινώσε η Revolut, σε πρώτο στάδιο, θα ενεργοποίηση το προσεχές έτος την ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια που απέκτησε, με στόχο τις μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες, και στην συνέχεα θα μεταβιβάσει την τραπεζική άδεια σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

    Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα τραπεζική άδεια θα επιτρέψει στους πελάτες της Revolut να ξεκινήσουν την κατάθεση των μισθών τους, που θα προστατευθούν μέχρι και 100.000 ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασφάλισης Καταθέσεων. H Revolut θα αρχίσει επίσης να εργάζεται για την παροχή υπεραναλήψεων (overdrafts), προσωπικών και επιχειρηματικών δανείων σε ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς δανειστές.

    “Με την εξασφάλιση της τραπεζικής μας άδειας, την πλατφόρμα δωρεάν διαπραγμάτευσης μετοχών να προχωράει κανονικά και των πέντε νέων διεθνών αγορών σε τελικό στάδιο, κάνουμε πράξη τη φήμη που έχουμε χτίσει ως η «Amazon του banking». Το όραμά μας είναι απλό: μια εφαρμογή με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, απ’ όπου μπορούν να διαχειριστούν κάθε πτυχή της οικονομικής σας ζωής με τις καλύτερες τιμές και τεχνολογίες”, δήλωσε ο Nik Storonsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.

    “Το όραμά μας είναι ότι οι πελάτες μας, είτε ατομικοί είτε επιχειρηματικοί, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία και θα προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς δανειστές » ανέφερε καταληκτικά ο Nik Storonsky.

    Η Revolut ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Η παγκόσμια επέκταση θα επιτρέψει στους πελάτες της Revolut στην Κύπρο και την Ευρώπη να αποκτήσουν τοπικό λογαριασμό σε όλες τις νέες αγορές, ακόμη και να στείλουν δωρεάν και άμεσα εμβάσματα σε αυτές τις χώρες.

    Ο Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager της Revolut για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, αναφερόμενος στο θέμα αυτό δήλωσε “Η Revolut παραμένει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος λογαριασμός fintech στην Κύπρο, αλλά αυτό δεν μας επαναπαύει. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι η Revolut να είναι η πιο δημοφιλής κάρτα σε ολόκληρη την Κύπρο και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί μόλις αρχίσουμε να διαθέτουμε πλήρεις τρεχούμενους λογαριασμούς, καταναλωτικά δάνεια και δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών σε όλη την χώρα”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles