22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η ανακάλυψη του DNA του Leonardo da Vinci ίσως είναι το κλειδί για την επιβεβαίωση του τόπου ταφής του!

    Ο Leonardo da Vinci πέθανε το 1519, αλλά το σημείο ταφής του παραμένει μυστήριο. Ερευνητές ελπίζουν να ανακτήσουν το DNA του Leonardo da Vinci από έναν πίνακα που μελετάνε, σύμφωνα με το SkyNews. Θέλουν και ελπίζουν να επιβεβαιώσουν τον τόπο ταφής, μελετώντας το DNA το δικό του και συγγενών του εν ζωή, ώστε να μάθουν περισσότερα για μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του κόσμου.

    sdfg

    Λείψανα που βρέθηκαν στο Chateau d’Amboise στο Loire Valley ίσως ανήκουν στον da Vinci. Επιστήμονες από το Ινστιτούτο J. Craig Venter στη Καλιφόρνια θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν τρίχες και δερματικά κύτταρα από τετράδια και πίνακες. Το ινστιτούτο, που ειδικεύεται στη γενετική έρευνα και την αλληλουχία των γονιδίων, θα συγκρίνει DNA που πήραν από τα λείψανα στο Chateau d’Amboise και τους απογόνους του. Θα χρησιμοποιήσουν επίσης DNA από τους τάφους των γονέων του da Vinci. Αν ταιριάξουν, θα κλειδώσει το σημείο ταφής του da Vinci.

    Η πρώτη ανάκτηση DNA θα γίνει από τον πίνακα «Τhe Adoration of the Magi» που βρίσκεται στη Φλωρεντία. Μόλις οι ερευνητές σιγουρευτούν ότι έχουν στα χέρια τους το DNA του, θα προσπαθήσουν να κάνουν γενετική ανάλυση για να δημιουργήσουν το σχήμα του προσώπου του, το χρώμα του δέρματος, των ματιών και των μαλλιών. Μετρήσεις στα κρανία των απογόνων του θα βοηθήσουν στον καθορισμό του κρανίου του da Vinci, που στη συνέχεια θα βοηθήσει στη δημιουργία της παρουσίας όλου του κεφαλιού του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles