19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η απάντηση της Corning στο video που δείχνει ότι το Gorilla Glass 5 του Galaxy Note 7 γρατσουνίζεται εύκολα

    Το νέο Samsung Galaxy Note 7, η κορυφαία πρόταση των Κορεατών που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας αυτό το καλοκαίρι, γνωρίζουμε ήδη ότι διαθέτει ενσωματωμένη την πέμπτη έκδοση της προστασίας οθόνης Corning Gorilla Glass, που είναι βέβαια και η πλέον προηγμένη που έχει αναπτυχθεί. Ωστόσο, ένα video που κυκλοφόρησε online πριν λίγες ημέρες διαψεύδει την αυξημένη αντοχή του Corning Gorilla Glass 5, καθώς σε αυτό το Galaxy Note 7 αποτυγχάνει σε ένα test επιπέδου 3 της κλίμακας Mohs, τη στιγμή που η προηγούμενη έκδοση του Gorilla Glass μπορούσε να γρατσουνιστεί μόνο σε tests επιπέδου 5 με 6 της κλίμακας σκληρότητας.

    Galaxy-Note-7-Gorilla-Glass-5-Scratch-Test-3

    Δείτε ακολούθως το video με τη δοκιμή αντοχής του Samsung Galaxy Note 7 από τον Zack και το JerryRigEverything για να δείτε και μόνοι σας πώς η συσκευή της Samsung γρατσουνίζεται στη δοκιμή

    Η Corning, κατασκευάστρια του Gorilla Glass, καθώς το video υπέπεσε στην αντίληψή της, δίνει τη δική της απάντηση στο test σημειώνοντας ότι η δοκιμή έγινε με “μη ελεγχόμενο τρόπο”, αναφέροντας ότι ένα test επιπέδου 3 δεν μπορεί να γρατσουνίσει ένα γυαλί που έχει αποδείξει σε εργαστηριακές δοκιμές ότι αντέχει επίπεδα 5 ή 6.

    Γιατί όμως αυτό φαίνεται να συμβαίνει στο video;

    Galaxy-Note-7-Gorilla-Glass-5-Scratch-Test-1

    Όπως σημειώνεται από την Corning, “Το επίπεδο σκληρότητας που χρησιμοποιήθηκε στα scratch tests στο video ήταν ένα τριάρι, πολύ πιο μαλακό από το υλικό του γυαλιού. Πολλές φορές όταν υπάρχει ένα πιο μαλακό υλικό και ανάλογα με το είδος των “φορτίων” σε αυτό, υπάρχει η τάση το σκληρό υλικό να μεταφέρεται στο υπόστρωμα της δοκιμής. Αυτή η μεταφορά υλικού δεν αποτελεί απαραίτητα μια γρατσουνιά, αλλά μπορεί να εμφανιστεί στο ανεκπαίδευτο μάτι σαν ένα ορατό scratch”.

    Αυτό που σημειώνει πρακτικά η Corning είναι ότι αυτό που βλέπουμε στο video δεν είναι γρατσουνιά, το ερώτημα πάντως που προκύπτει γιατί δεν μπόρεσε μετά να αφαιρεθεί με ένα πανί. Και γι’ αυτό όμως η εταιρεία έχει απάντηση, σημειώνοντας ότι “είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα μεταλλικό υλικό που έχει μεταφερθεί πάνω στο γυαλί να αφαιρεθεί από αυτό”

    Δεν ξέρουμε αν σας έπεισε η Corning, αν πάντως φοβάστε για την αντοχή της συσκευής σας, μία επιπλέον προστασία οθόνης μπορεί να φέρει τη λύση…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles