14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Απόφαση σοκ: H Apple εξαναγκάζεται να αποσύρει για λίγο τα iPad 2, iPhone 3GS και iPhone 4 από το γερμανικό online store της

    Νωρίτερα σήμερα, η Apple εξαναγκάστηκε να αφαιρέσει για λίγο τα 3G iPad 2, iPhone 3GS και iPhone 4 από το γερμανικό online App Store της, λόγω της γνωστής διαμάχης της με τη Motorola, που αφορά θέματα (τι άλλο;) πατεντών.

    Σχετική απόφαση εναντίον της Apple είχε ληφθεί από το Δεκέμβριο και, σύμφωνα με το site The Verge, δε σχετίζεται με τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδόθηκαν σήμερα σε βάρος της Apple για το iCloud. Η Motorola, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κλήθηκε να παρέχει 100 εκατ. ευρώ σε ομόλογα για να επιβάλλει την απόφαση…

    Οι διαφορές των δύο εταιρειών σχετίζονται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Motorola και αφορούν το πρότυπο GPRS και, συγκεκριμένα, τις άδειες χρήσης και τα χρήματα που ζητά η Motorola για τις πατέντες της. Το iPhone 4S δεν επηρεάζεται, πάντως, καθώς περέχει chipset από την Qualcomm σε αντίθεση με τα προγενέστερα μοντέλα της Apple που χρησιμοποιούν chipset της Infineon.

    Όλα τα μοντέλα παρέμειναν, βέβαια, διαθέσιμα στα γερμανικά καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple και τους εξουσιοτημένους διανομείς της στη χώρα. Η εταιρεία του Cupertino, από τη πλευρά της, απέρριψε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, με την αιτιολογία ότι η Motorola αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια εκμετάλλευσης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της σε μία δίκαιη και χωρίς διακρίσεις βάση. Να σημειωθεί ότι και η Samsung έχει προσπαθήσει να κερδίσει τη “μάχη”, όσον αφορά κάποιες 3G πατέντες, εναντίον της Apple πρόσφατα, ενώ, για το θέμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι θα ερευνήσει επίσημα το αν η κορεατική εταιρεία έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, αρνούμενη να χορηγήσει άδειες χρήσης των πατεντών της.

    Όσον αφορά πάντως τη σημερινή απαγόρευση, φαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Apple κατάφερε να πείσει με επιτυχία ένα δικαστήριο στη Γερμανία να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης, πετυχαίνοντας να προσφύγει για το θέμα σε ανώτατο δικαστήριο. Όπως και να έχει, ο “πόλεμος της πατέντας” συνεχίζεται ακάθεκτος ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητών και κάτι μας λέει ότι δε θα ξεφύγουμε από αυτόν σύντομα.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles