21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple επιβεβαιώνει ότι κρατάει τα δεδομένα σας από το Siri για έως 2 χρόνια

    Δεν ήταν μυστικό ότι η Apple κρατάει τα δεδομένα αναζήτησης του Siri για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα όμως ξεκαθαρίστηκε και πόσο είναι αυτό. Όπως μεταδίδει το Wired, ο εκπροόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, Trudy Muller, σημείωσε ότι η εταιρεία “μπορεί να κρατήσει, ανώνυμα, Siri data για έως και δύο χρόνια”.

    siri

    Το δημοφιλές site δημοσίευσε χθες μία σχετική είδηση, στην οποία σημείωνε τις ανησυχίες του γύρω από αυτό το ζήτημα, όπως διευκινίζει, όμως, ο υπεύθυνος της Apple, σε απάντησή του μετά τη δημοσίευση, τα data διαγράφονται αυτόματα αν ο χρήστης απενεργοποιήσει κάποια στιγμή το Siri, ενώ, σε κάθε περίπτωση, κρατώνται ανώνυμα, χωρίς να συνδέονται ούτε με το Apple ID κάποιου ούτε με τη διεύθυνση email του, αλλά μόνο με έναν τυχαίο αριθμό που αντιπροσωπεύει το χρήστη και συσχετίζεται με τα αρχεία ήχου. Ο αριθμός αυτός αποσυνδέεται από τα φωνητικά clips μετά από 6 μήνες, η Apple όμως, όπως μαθαίνουμε από το νεότερο ρεπορτάζ, κρατάει τα δεδομένα για άλλους 18 μήνες, για λόγους δοκιμών και σκοπούς βελτίωσης των προϊόντων της.

    Η Apple δεν είναι, πάντως, η μόνη εταιρεία που ακολουθεί αυτή την πρακτική, καθώς και η Google, που προσφέρει το δικό της Voice search software στα Android κινητά τηλέφωνα αναφέρει ότι αποθηκεύει ανώνυμα τα audio samples για έως 24 μήνες, για λόγους βελτίωσης του λογισμικού φωνητικής αναγνώρισης που διαθέτει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles