19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple εξέταζε τη δημιουργία εφαρμογής iMessage για Android με «Material Design»

    Ο John Gruber από το Daring Fireball, επικαλούμενος έγκυρες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην Apple που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρει ότι η εταιρεία εξέταζε σοβαρά την ιδέα δημιουργίας μιας έκδοσης της εφαρμογής iMessage και για Android συσκευές. Η Apple επεξεργαζόταν ποικίλους σχεδιασμούς που θα μπορούσε να ακολουθήσει στη νέα αυτή εφαρμογή, ένας εκ των οποίων ήταν και το πολύ γνωστό σε όλους μας «Material Design».

    imessage

    Ο Gruber διευκρινίζει ότι Apple δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να διαθέσει την εφαρμογή και σε Android συσκευές, υπενθυμίζει όμως ότι οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο εσωτερικό της εταιρείας δεν αποκλείουν κάτι μελλοντικά.

    Το 2010, ο τότε CEO της Apple, Steve jobs, υποσχέθηκε ότι η γνωστή εφαρμογή video chatting, το FaceTime θα έλθει και σε άλλες πλατφόρμες, χωρίς τελικά κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί.

    Η πιθανή διάθεση του iMessage και για τη πλατφόρμα του Android δε θα αποτελεί κάτι το καινούργιο για την εταιρεία. Το Apple Music, η γνωστή υπηρεσία streaming μουσικής, έγινε διαθέσιμη και στους κατόχους συσκευών Android, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. «Δεν πιστεύω ότι το FaceTime θα ανοιχθεί σε άλλες πλατφόρμες, αλλά πιστεύω ότι εκείνο που έκανε τον Jobs να θέλει να φέρει το FaceTime σε άλλες πλατφόρμες, αυτή η ιδέα, θα μπορούσε να υλοποιηθεί τελικά με το iMessage για Android. Η Apple δε χρειάζεται να ακολουθεί το μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο μια εφαρμογή πρέπει να είναι κλειδωμένη σε μια πλατφόρμα», καταλήγει ο Grubber.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles