BREAKING

Να γιατί πέφτει το σήμα του iPhone ! Τι λέει η Apple

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι, πέρα απ' το να παραθέσουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου που αφορά στο iPhone 4 - μεταφρασμένο φυσικά. Απ' ότι βλέπετε τα πάντα ήταν θέμα software ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η "μαμά" εταιρία Apple. Τα σχόλια μετά το διάλειμμα που ακολουθεί:


Αγαπητοί χρήστες του iPhone 4,

 Το iPhone 4 έχει το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα προϊόντος στην ιστορία της Apple. Έχει αναφερθεί από πολλούς στο κόσμο ως το καλύτερο smartphone που υπήρξε ποτέ και οι χρήστες του μας είπαν ότι αγαπούν πολύ. Γι` αυτό και μας προκάλεσαν έκπληξη οι αναφορές για τα προβλήματα με το σήμα του, πράγμα που μας οδήγησε στο να ερευνήσουμε περαιτερω το θέμα. Δείτε τι έχουμε μάθει.

Αρχικά να πούμε ότι πιάνοντας σχεδόν οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, θα μειωθεί το σήμα της συσκευής κατά μία ή και περισσότερες γραμμές. Αυτό ισχύει και για το iPhone 4, το iPhone 3GS, καθώς και πολλά Droid, Nokia και η RIM τηλέφωνα. Αλλά μερικοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι το iPhone 4 μπορεί ρίξει το σήμα του μέχρι και 4 ή 5 γραμμές, σε περίπτωση που κρατηθεί σφιχτά η συσκευή στο κάτω αριστερό μέρος, σκεπάζοντας το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις δυο κεραίες. Φυσικά πρόκειται για μια πολύ μεγαλύτερη πτώση από το κανονικό με αποτέλεσμα ορισμένοι να κατηγορούν το iPhone 4 ότι έχει ελαττωματικό σχεδιασμό της κεραίας του.

Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να διαβάζουμε άρθρα και να λαμβάνουμε εκατοντάδες e-mails από χρήστες λέγοντάς μας ότι το iPhone 4 έχει καλύτερο σήμα από το iPhone 3GS. Είναι ενθουσιασμένοι. Και αυτό ταιριάζει με την δική μας εμπειρία και τις δοκιμές μας. Πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό;

Έχουμε εντοπίσει την αιτία αυτής της δραματικής πτώσης του σήματος και πρόκειται για κάτι που μας εξέπληξε για το το πόσο απλή είναι.

Κατά την έρευνα που κάναμε ανακαλύψαμε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούσαμε για να υπολογίσουμε πόσες γραμμές της ισχύος του σήματος θα φαίνονται στην οθόνη, είναι τελείως λάθος. Η μέθοδός μας σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζει εσφαλμένα 2 περισσότερες γραμμές από ότι πρέπει, για να δείξει την ισχύ του σήματος. Για παράδειγμα εμφανίζει μερικές φορές 4 γραμμές, αντί για μόνο 2 που θα έπρεπε κανονικά. Οι χρήστες που παρατηρούν το σήμα να μειώνεται κατά πολλές γραμμές όταν κρατάνε τη συσκευή με συγκεκριμένο τρόπο, κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται σε περιοχή με ήδη χαμηλή κάλυψη χωρίς να το γνωρίζουν. Ετσι η μεγάλη πτώση των γραμμών, οφείλεται στο οτι η ένδειξη υψηλού σήματος εξαρχής ήταν πλασματική.

Για να διορθωθεί αυτό υιοθετήσαμε μια μέθοδο της AT+T για τον υπολογισμό πόσων γραμμών πρέπει να εμφανίζονται για μια δεδομένη ισχύ του σήματος. Η πραγματική ισχύς του σήματος είναι η ίδια, αλλά οι γραμμές στην οθόνη του iPhone θα την εμφανίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, παρέχοντας στους χρήστες μια πολύ καλύτερη ένδειξη για το σήμα που έχουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Θα μεγαλώσουμε επίσης το ύψος των γραμμών 1, 2 και 3, ώστε να είναι πιο εύκολο στο χρήστη να τις δει.

Θα προχωρήσουμε στη διάθεση δωρεάν αναβάθμισης λογισμικού μέσα σε λίγες εβδομάδες, η οποία θα ενσωματώνει τη νέα φόρμουλα υπολογισμού. Δεδομένου ότι αυτό το λάθος υπήρχε από το πρώτο iPhone, αυτή η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού θα είναι επίσης διαθέσιμη για το iPhone 3GS και το iPhone 3G.

Έχουμε γυρίσει πίσω στο εργαστήριό μας για να επανελεγχθούν τα πάντα και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια: Η ασύρματη απόδοση του iPhone 4 είναι η καλύτερη που πετύχαμε ποτέ. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που δεν έχουν αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, αυτή η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού θα κάνει ακριβέστερη την απεικόνιση του σήματός σας. Για όσους είχαν προβλήματα, ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να σας έχουμε προκαλέσει.

Σαν υπενθυμίζουμε, οτι εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, μπορείτε να επιστρέψετε το iPhone σας χωρίς φθορές, σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής της Apple ή το online Apple Store εντός 30 ημερών από την αγορά για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Ελπίζουμε ότι σας αρέσει το iPhone 4 όσο και σε εμάς.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την υποστήριξή σας.


Και τώρα που τελείωσε το διάλειμμα περιμένουμε τα σχόλια σας :)

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment