18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple παραδέχεται επίσημα ότι χρησιμοποιεί camera sensors από τη Sony για τα iPhones!

    Η Sony είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές camera sensors και camera modules στον κόσμο. Οι Ιάπωνες προμηθεύουν τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής smartphones στον κόσμο, όμως κάτι που δεν το γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι η Apple δίνει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στη… Sony!

    Αν και η Apple δεν συνηθίζει να αποκαλύπτει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες για το hardware που πλαισιώνει τα iPhone και τα υπόλοιπα προϊόντα της, ωστόσο αυτό που πίστευαν εδώ και καιρό οι αναλυτές (και οι διάφοροι insiders) είναι τελικά… πραγματικότητα. Όπως έγινε γνωστό από τον Tim Cook (κοινώς πιο επίσημα δεν γίνεται), η Apple συνεργάζεται με τη Sony για παραπάνω από μια… δεκαετία! Πρόσφατα ο CEO της Apple, ανέβασε μια εικόνα στα social media, στην οποία βρίσκεται μαζί με τον ιθύνων νου της Sony, Kenichiro Yoshida, να επιβλέπουν τους χώρους ενός εργοστασίου που ανήκει στον ιαπωνικό κολοσσό της τεχνολογίας.

    Αυτή αποτελεί μια συνεργασία που πήρε σχεδόν μια δεκαετία για να βγει στο φως της δημοσιότητας και προστίθεται στη “γνώση” που έχουμε για τις υπόλοιπες συνεργασίες της εμβληματικής εταιρείας που έχει ως έδρα το Cupertino.  Για παράδειγμα, το γυαλί φέρει την υπογραφή της Corning, ενώ τα OLED displays των iPhone προέρχονται από την LG και τη Samsung. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι άνθρωποι της Sony έχουν στρωθεί στη δουλειά και αναπτύσσουν έναν μελλοντικό αισθητήρα κάμερας ειδικά σχεδιασμένο για mobile συσκευές, ο οποίος θα βασίζεται στην τεχνολογία των ημιαγωγών και θα χρησιμοποιηθεί στα νέας γενιάς iPhone.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles