16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple προωθεί την δωρεά οργάνων μέσω του iOS 10 (και καλά κάνει)

    Η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού της Apple για το iPhone θα διευκολύνει όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για να γίνουν δωρητές οργάνων. Η εταιρία θα προσθέσει ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Health, που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν ώστε να γίνουν δότες οργάνων, μόνο με λίγες κινήσεις στης οθόνη. Οι εγγραφές, που θα γίνονται μέσω του iPhone, θα στέλνονται αυτόματα στο National Donate Life Registry στις ΗΠΑ. Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο αυτού του χρόνου, όταν διατεθεί το iOS 10, παρόλο που η εταιρία θα διαθέσει μια beta έκδοση του λογισμικού στα τέλη Ιουλίου.

    σδφ

    Η ανεπάρκεια σε δωρεές οργάνων έχει γίνει μάστιγα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε σε συνέντευξη ότι ξεκίνησε να σκέφτεται σοβαρά το αυτό θέμα μετά τον θάνατο του συνιδρυτή και φίλου του, Steve Jobs το 2011. Ο Jobs υπέφερε από ένα σπάνιο είδος καρκίνου στο ήπαρ, ενώ προχώρησε σε μεταμόσχευση το 2009.

    To National Kidney Foundation λέει πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 121.678 άτομα που περιμένουν να βρεθεί ένα όργανο για να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση στις ΗΠΑ μόνο, ενώ οι 100.791 από αυτούς χρειάζονται ένα νεφρό. Κάθε μέρα, 22 άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ καθώς περιμένουν για ένα όργανο, ενώ κάθε 10 λεπτά ένα άτομο μπαίνει στη λίστα αναμονής.

    Πλέον η Apple συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα και εμείς μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles