22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple θα διαμοιραστεί τα δεδομένα της εφαρμογής iMessage με τις αρχές αν απαιτηθεί

    Μέσα στο 2016, η Apple βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την άρνησή της να ξεκλειδώσει ένα iPhone τρομοκρατών, ύστερα από την γνωστή επίθεση στο San Bernardino της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία iMessage είναι ασφαλής και ότι δεν παρακολουθείται από την κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι αν απαιτηθεί από τις αρχές, η εταιρεία θα αποκαλύψει τα δεδομένα της υπηρεσίας αυτής.

    imessage_js01

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το The Intercept, βασιζόμενο σε ένα νομικό έγγραφο, η Apple μπορεί να αποκαλύψει στις αρχές πληροφορίες, όπως διευθύνσεις iP, αριθμούς τηλεφώνων, ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό έχουν καταχωρήσει οι χρήστες στις εφαρμογές iMessage ή Contacts. Κάθε iOS συσκευή στέλνει πίσω στους servers της εταιρείας συγκεκριμένα «metadata» προκειμένου να πιστοποιήσει αν η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί την υπηρεσία iMessage για να επικοινωνήσει ή όχι. Τα δεδομένα αυτά παραμένουν στους servers και μπορούν να διαμοιραστούν με κυβερνητικές υπηρεσίες αν απαιτηθεί.

    Η Apple τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας τα εξής: «Όταν οι αρχές μας ζητήσουν τα δεδομένα αυτά με έγκυρη κλήτευση ή δικαστική εντολή, θα παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες αν βρίσκονται στη κατοχή μας. Επειδή, όμως, το iMessage περιλαμβάνει end-to-end κρυπτογράφηση, δεν έχουμε πρόσβαση στο περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούμε να παρέχουμε δεδομένα από servers (server logs) τα οποία δημιουργούνται από χρήστες που αποκτούν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές στη συσκευή τους. Εργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να τους κάνουμε να κατανοήσουν τι μπορούμε να τους παρέχουμε, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα στοιχεία δεν θα αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των συζητήσεων».

    Σε γενικές γραμμές, η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη και δεν πρέπει να ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό τους χρήστες, κάτι που δεν ισχύει όταν μια κυβέρνηση απαιτήσει το ξεκλείδωμα ενός iPhone, όπως έγινε στην περίπτωση των επιθέσεων στο San Bernardino.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles