20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple θέλει να «διδάξει» στη Siri να αναγνωρίζει τη φωνή σου και μόνο!

    Το να επιτρέπει κάποιος την πρόσβαση στη Siri από την οθόνη κλειδώματος έχει αποδειχθεί ότι ενέχει κινδύνους ασφαλείας, όπως έχουν δείξει συγκεκριμένες περιπτώσεις στο παρελθόν. Επιπλέον, το Siri θα απαντήσει σε όποια εντολή και αν δοθεί από οποιονδήποτε, όταν ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Η Apple θεωρεί ότι έχει τη λύση σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για τον συνδυασμό μιας ειδικής φράσης και της αναγνώρισης της φωνής που είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο για να βεβαιωθεί ότι η Siri θα απαντήσει μόνο σε εσάς.

    hey_siri_by_jasonzigrino-d9dx1rf

    Η ιστοσελίδα Patently Apple διαπίστωσε μια πρόσφατη κατοχύρωση πατέντας εκ μέρους της Apple: «Μέχρι τώρα, όταν η ψηφιακή βοηθός χρησιμοποιούνταν με φωνητική εντολή, ανταποκρίνεται στην ομιλία και μόνο και όχι στον ομιλητή. Επομένως, ένας χρήστης διαφορετικός από τον ιδιοκτήτη της συσκευής είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή βοηθό, κάτι που σαφώς δεν είναι επιθυμητό πάντα. Η νέα εφεύρεση της Apple προσφέρει μια μέθοδο εκπαίδευσης της Siri να αναγνωρίσει τη φωνή του κατόχου πριν την απάντηση στην εντολή»

    Η προσέγγιση που η ίδια η Apple εξετάζει θα κάνει το Siri να ρωτήσει μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση, σαν ένας κωδικός πρόσβασης που θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί αντί για το «Hey Siri». Η iOS συσκευή σας θα αποθηκεύσει τη φράση αλλά και χαρακτηριστικά της φωνής σας και η Siri θα ενεργοποιείται μόνο όταν ταιριάξει ο συνδυασμός αυτός, δηλαδή φράσης και χαρακτηριστικών φωνής.

    Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, το iPhone ή το iPad θα ζητήσει να γίνει χρήση του χαρακτηριστικού Touch ID ή απλά να πληκτρολογήσει ο χρήστης το password. Το να ξεχωρίσει η Siri μια συγκεκριμένη φωνή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η απαίτηση για μια συγκεκριμένη φράση, ελαττώνοντας σημαντικά την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Πρόκειται για μια τακτική η οποία ακολουθείται και από τραπεζικά ιδρύματα. Όπως συμβαίνει με κάθε πατέντα, πάντως, δε γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο τελικά υλοποιηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles