16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η ασύρματη φόρτιση του iPhone σου ίσως καταστρέφει την μπαταρία

    Όταν η Apple είχε αποκαλύψει τα τελευταία και πιο πρόσφατα flagship smartphones της, τον Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρεία μεταξύ άλλων έφερε και τη δυνατότητα φόρτισης της συσκευής, μέσω του universal Qi wireless charging standard. Και ενώ το ίδιο αξεσουάρ της Apple, το AirPower θα φθάσει από στιγμή σε στιγμή στην αγορά, η ίδια η τεχνολογία Qi που καθιστά εφικτό το feature στα iPhones έχει γίνει διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό μέσω τρίτων κατασκευαστών.

    iPhone X

    Σύμφωνα με την Apple, η μπαταρία του iPhone έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει το 80% της αρχικής χωρητικότητας στους 500 κύκλους φόρτισης, ενώ πέρα από αυτό το σημείο η μπαταρία ιόντων λιθίου θεωρείται φθαρμένη. Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, ότι η προσωπική εμπειρία των χρηστών με την μπαταρία διαφέρει, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το iPhone σας. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι όσο περνά ο καιρός, η μπαταρία δεν θα κρατά τόσο όσο το έκανε αυτό όταν ήταν καινούργια, με αποτέλεσμα και η συχνότητα φόρτισή της θα αυξηθεί και αυτή ακολούθως.

    Πως η ασύρματη φόρτιση επηρεάζει αρνητικά την iPhone συσκευή μου;

    Τον περασμένο Ιανουάριο, ένας blogger του ZDNet, υποπτεύθηκε ότι η ασύρματη φόρτιση του iPhone του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία της μακροπρόθεσμα. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο, η συσκευή του ξεπέρασε τους 90 κύκλους φόρτισης, έπειτα από τέσσερις μήνες που την είχε στην κατοχή του. Όπως τονίζει ο ίδιος, πριν θα ανέμενε το iPhone του να χρειαζόταν 36 μήνες για να φθάσει τους 500 κύκλους φόρτισης.

    Ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
    Το πρόβλημα είναι, ότι όταν το iPhone φορτίζει μέσω καλωδίου, η συσκευή τροφοδοτείται από το καλώδιο. Υπάρχει βέβαια φορτίο στη μπαταρία, αλλά είναι ελάχιστο. Όταν χρησιμοποιούμε την ασύρματη φόρτιση, η μπαταρία τροφοδοτεί τη συσκευή και ο ασύρματος φορτιστής χρησιμοποιείται μόνο για να γεμίσει η μπαταρία. Με άλλα λόγια, η μπαταρία δεν κάνει κάποιο διάλειμμα.

    Αν είσαι χρήστης του iPhone 8, 8 Plus ή iPhone X, καλό είναι να το ψάξεις το θέμα και να δεις αν και εσύ θα διαπιστώσεις κάτι τέτοιο.

    Διάβασε ακόμη στο Digitallife.gr: Raspberry Pi 3 Model B+. Νέο μοντέλο με πιο γρήγορο επεξεργαστή, Power-over-Ethernet και άλλες βελτιώσεις

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles