12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Audi πραγματοποιεί ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης

    Σύντομα τα οχήματα της Audi θα μπορούν να δηλώσουν στους οδηγούς τους σε πόση ώρα πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως του φωτεινού σηματοδότη. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που κάποιος κατασκευαστής έχει καταφέρει να υλοποιήσει και να ενσωματώσει μέσα στο όχημα ένα κανάλι επικοινωνίας, γνωστό ως V2I (vehicle-to infrastructure). Συγκεκριμένα, ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι να ανάψει το πράσινο εμφανίζεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου.

    Προς το παρόν, το σύστημα λειτουργεί μόνο στο Λας Βέγκας και μόνο στα οχήματα A4 και Q7 της Audi τα οποία έχουν κατασκευαστεί μετά την 1 Ιουνίου του 2016, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή και σε άλλες πόλεις μέσα στο 2017. Παρά τους σαφείς περιορισμούς που ενέχει το σύστημα αυτό, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης. Η ενσωμάτωση του V2I θα βοηθήσει το όλο σύστημα να συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα με αποτέλεσμα η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

    audi

    Τα δεδομένα που θα συλλέγονται από το σύστημα V2I, θα κάνουν το αυτόνομο όχημα να λειτουργεί ασφαλέστερα, παρέχοντάς του περισσότερες λεπτομέρειες για το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να αντιληφθεί τη ροή της κυκλοφορίας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Οι κατασκευαστές παράλληλα επεξεργάζονται και μια άλλη υλοποίηση του συστήματος, που θα επιτρέπει την αποστολή δεδομένων από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο.

    Άλλοι κατασκευαστές δείχνουν και αυτοί ενδιαφέρον να εισάγουν στις πόλεις «έξυπνη» τεχνολογία, η οποία θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο τη χρήση αυτόνομων οχημάτων. Ο ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη Andrew Ng, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Baidu στο χώρο της αυτόνομης οδήγησης, ανέφερε στην ιστοσελίδα Wired: «θα πρέπει να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές στις υποδομές μας για να εξασφαλίσουμε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα χρησιμοποιούνται με ασφαλή τρόπο στους δημόσιους δρόμους».

    Στη πόλη του Οχάιο, δόθηκαν πρόσφατα 40 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να γίνει η πρώτη πόλη η οποία θα ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες στο τομέα των μεταφορών, αυτόνομα και συνδεδεμένα οχήματα καθώς και «έξυπνους» αισθητήρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles