23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η BYD εκθρόνισε την Tesla από την πρώτη θέση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Ελον Μασκ ότι τα νέα εργοστάσια της Tesla σε Γερμάνια και ΗΠΑ για διαφόρους λόγους χάνουν δισεκατομμύρια, άλλη μια αρνητική εξέλιξη ακολούθησε για την Tesla. Το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι παραδόσεις οχημάτων της εταιρείας  κατέγραψαν σημαντική πτώση (της τάξης του 18%), με αποτέλεσμα να χάσει για πρώτη φορά την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις.

    Στην κορυφή ανέβηκε η εταιρεία BYD που εδρεύει στην Κίνα και ένας από τους βασικούς της επενδυτές είναι ο Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος θεώρησε καλή τοποθέτηση των κεφαλαίων του στη βιομηχανία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά απέναντι από την Tesla και τον Μασκ.

    Η BYD έχει πωλήσεις 640 χιλιάδων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2022 ενώ η Tesla περιορίστηκε στις 564 χιλιάδες πωλήσεις. Οι εκτιμήσεις των στελεχών της BYD είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους οι πωλήσεις της εταιρείας θα αγγίξουν τα 1,5 εκατ. οχήματα.

    Η Tesla από την πλευρά της υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της εντοπίζεται στην κινεζική αγορά αφού οι πωλήσεις της εκεί υποχώρησαν εξαιτίας προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και άλλων ζητημάτων που προκάλεσαν η πανδημία και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε νέα υποχώρηση της τιμής της Tesla κατά 3% ενώ αναλυτές της Γουολ Στριτ προβλέπουν βουτιά της μετοχής που μπορεί να φτάσει μέχρι το 40% της τιμής της αν συνεχιστεί ο μειωμένος ρυθμός παραδόσεων. Η Tesla από την πλευρά της κάνει λόγο για προσωρινά προβλήματα που σύντομα θα επιλυθούν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles