15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Canon ανακοινώνει την κυκλοφορία της compact, full frame EOS RP: Μπείτε στο δημιουργικό κόσμο του συστήματος EOS R

    Η Canon παρουσιάζει την EOS RP, μια μικρή, ελαφριά και πρακτική φωτογραφική μηχανή full frame mirrorless, για προχωρημένους ερασιτέχνες που επιθυμούν να αναβαθμιστούν στο επαναστατικό Canon EOS R System.

    Canon_EOS_RP_angle

    Ιδανική για ταξιδιωτική φωτογραφία, τοπία, πορτρέτα και βιντεοσκόπηση, η EOS RP υπόσχεται μεγαλύτερες δυνατότητες, δίνοντας πρόσβαση σε όλα τα οφέλη του EOS R System, μεταξύ των οποίων το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο . Καθώς πρόκειται για την μικρότερη, χαμηλότερου βάρους full frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με σύστημα εναλλασσόμενων φακών από την Canon, που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, παρέχει το απόλυτο μίγμα πρακτικότητας και ευχρηστίας, με εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας. Η EOS RP επιτρέπει επίσης στους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν το πλήρες χαρτοφυλάκιο φακών EF και EF-S της Canon.

    Σήμερα, η Canon ανακοινώνει επίσης την ανάπτυξη του φακού RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – του τέλειου ταξιδιωτικού συντρόφου – πρακτικού, τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και προς την απόδοση. Πρόκειται για έναν γενικής χρήσης, ευέλικτο φακό για τον προχωρημένο ερασιτέχνη φωτογράφο ή κινηματογραφιστή, ο οποίος προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων για τη λήψη εξαιρετικών εικόνων.

    6_EOS+RP_TOP_Body

    Μπείτε στον full frame κόσμο του συστήματος EOS R
    Η EOS RP είναι μια προσιτή μεν, προηγμένη δε φωτογραφική μηχανή στη σειρά full frame της Canon. Προσφέροντας οπτική απόδοση full frame επόμενης γενιάς, με δυνατότητα υποστήριξης μελλοντικών φακών RF, όπως του RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, η EOS RP διαθέτει το καινοτομικό σύστημα πρόσδεσης φακών (μοντούρα) RF Mount με υψηλής ταχύτητας σύστημα επικοινωνίας 12 επαφών, μικρό back focus και μεγάλη διάμετρο μοντούρας 54 mm. Σχεδιασμένο από την αρχή, το σύστημα RF Mount προσδίδει στους φακούς νέα επίπεδα οπτικής απόδοσης, απόκρισης και λειτουργικότητας. Οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό την απόδοση των φακών EF και EF-S που ήδη κατέχουν, χάρη σε τρεις διαθέσιμους προσαρμογείς EF-EOS R, οι οποίοι επιτρέπουν πρόσθετη λειτουργικότητα κατά τη χρήση του δακτυλίου ελέγχου ή του προσαρμογέα ενδιάμεσου (drop-in) φίλτρου.
    Υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα με αθόρυβη λειτουργία, ταχύτητα και ποιότητα
    Ο full frame αισθητήρας τύπου CMOS με ανάλυση 26,2 Megapixel της EOS RP, σε συνδυασμό με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή εικόνας Canon DIGIC 8, αναβαθμίζει τις δημιουργικές δυνατότητες χάρη στην ιδανική ισορροπία μεταξύ λεπτομέρειας, ελέγχου βάθους πεδίου, και απίστευτης απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η ευαισθησία ISO, η οποία βελτιστοποιείται για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φτάνει το 40.000, ¬¬– και μάλιστα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και την τιμή ISO 102.400 – συνδυάζεται με το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, επιτρέποντας στους φωτογράφους να δουλεύουν ακόμη και στο πιο σκοτεινό περιβάλλον, με δυνατότητα λήψης ακόμη και μέχρι την τιμή -5 EV .
    Δίνοντας έμφαση στην επίτευξη της απόλυτης διαύγειας, απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή, το σύστημα διόρθωσης DLO (Digital Lens Optimiser) εφαρμόζεται εσωτερικά στους φακούς RF, και μέχρι και σε πέντε διαφορετικούς φακούς EF, όταν αυτοί εγγράφονται στη μηχανή. Για τις επιλογές επεξεργασίας μετά τη λήψη (post-editing), η EOS RP προσφέρει την τελευταία γενιά τύπου αρχείου CR3 14-bit RAW, παράλληλα με επιλογή για καταγραφή σε compact RAW, που εξοικονομεί περί το 40 τοις εκατό του μεγέθους αρχείου, σε σύγκριση με τo τυπικό RAW φορμά. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η αποθήκευση περισσότερων εικόνων στην κάρτα μνήμης, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία των λήψεων σε RAW. Για άμεση δυνατότητα διόρθωσης, η μηχανή χάρη στη λειτουργία Creative Assist, προσφέρει μια σειρά από φίλτρα, εφέ, και επιλογές ελέγχου, οι οποίες οδηγούν ευκολότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, για άμεσο διαμοιρασμό.

    19_EOS+RP_FrontSlantDown_RF24-105mm_F4_L_IS_USM

    Χειρισμός επιπέδου EOS, χωρίς συμβιβασμούς
    Φορητή και πρακτική, η EOS RP είναι η ελαφρύτερη και πλέον προσιτή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή full frame με εναλλασσόμενους φακούς της Canon, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Με σώμα που ζυγίζει μόλις 485g , είναι ιδανική για ταξίδια, όταν ο χώρος και το βάρος είναι πολύτιμα. Σχεδιασμένη για λήψεις κάτω από πολλά είδη συνθηκών, η μηχανή βασίζεται σε έναν σκελετό κράματος μαγνησίου, διαθέτοντας εξωτερικά μέρη υψηλής μηχανολογικής ακρίβειας, μεταξύ των οποίων υλικά στεγανοποίησης που προστατεύουν από τη σκόνη και την υγρασία. Εύχρηστη κατά τη λειτουργία, η EOS RP προσφέρει το ισχυρό σύστημα σταθεροποίησης Dual Sensing IS, το οποίο μειώνει τους κραδασμούς της μηχανής κατά τη χειροκίνητη φωτογράφηση, καθώς και κατάσταση αθόρυβης καταγραφής σκηνών, για διακριτικές λήψεις. Ο ρυθμός συνεχόμενων λήψεων που φτάνει τα 5 fps, ή 4 fps με την επιλογή αυτόματης εστίασης – Servo AF, σε συνδυασμό με την υποδοχή καρτών μνήμης UHS-II, παρέχει απεριόριστη ενδιάμεση μνήμη (buffer) κατά τη λήψη αρχείων JPEG ή RAW – χαρακτηριστικό επαρκές για την καταγραφή δράσης στα ταξίδια. Η EOS RP διαθέτει το γνώριμο κράτημα της σειράς EOS, το οποίο είναι εύκολο, άνετο και εύχρηστο, παρέχοντας ευελιξία χάρη στα προσαρμοσμένα χειριστήρια, καταστάσεις σκηνών, και μενού ελέγχου με γραφικά, το οποίο προσαρμόζεται ιδανικά σε διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων, είτε κατά τη λήψη φωτογραφιών, ή βίντεο. Το καλοσχεδιασμένο grip, στο στυλ της σειράς EOS, η υψηλής ανάλυσης, διαγωνίου 7,5-cm περιστρεφόμενη οθόνη αφής τύπου Vari-Angle και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο τύπου OLED 0,39, επιτρέπει πιο άνετο κράτημα και δίνει πλήρη δημιουργικό έλεγχο στην σύνθεση, με χειριστήρια αφής – από τις επιλογές των μενού, μέχρι το σημείο εστίασης. Η EOS RP είναι συμβατή με μια σειρά αξεσουάρ EOS όπως το Extension Grip EG-E1, το οποίο επίσης παρουσιάζεται σήμερα, και το οποίο παρέχει επιπρόσθετη άνεση, καθώς και το φλας Canon Speedlite 470EX-AI με λειτουργία AI bounce (που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2018).

    Εστιάστε σε κάθε λεπτομέρεια
    Η EOS RP δεν κάνει καμία υποχώρηση στο θέμα της αυτόματης εστίασης, καθώς διαθέτει το κορυφαίο σύστημα Dual Pixel CMOS AF, που παρέχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης στον κόσμο, με μόλις 0,05 sec και ακρίβεια μέχρι και 4779 επιλεγμένων θέσεων αυτόματης εστίασης, σε μια ευρεία περιοχή κάδρου μέχρι και 88 τοις εκατό x 100 τοις εκατό. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο – electronic viewfinder (EVF) της EOS RP, που διαθέτει 2,36 εκατομμύρια κουκίδες και σχεδόν 100 τοις εκατό κάλυψη σκηνής, δίνει τη δυνατότητα καταγραφής και προεπισκόπησης έξοχων εικόνων, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες και χαμηλό φωτισμό. Η λειτουργία Touch and Drag AF αποτελεί μια από τις τέσσερις μεθόδους που καθιστούν εύκολο τον έλεγχο της περιοχής εστίασης, κατά το καδράρισμα με τη χρήση του viewfinder, ή απλώς με ένα άγγιγμα στην οθόνη LCD. Για τη δημιουργία πορτρέτων που κάνουν αίσθηση, υπάρχει η λειτουργία Eye AF, που επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση και εστίαση στα μάτια του φωτογραφιζόμενου, όταν χρησιμοποιείται η κατάσταση Face Detect, κάτι που διευκολύνει τη λήψη εικόνων επαγγελματικού επιπέδου και την επίτευξη της πολύ σημαντικής ευκρίνειας, κάθε φορά. Όταν καταγράφει κανείς κινούμενα θέματα, είτε για στατικές εικόνες ή για βίντεο, η EOS RP μπορεί εξίσου άνετα να παρακολουθεί συνεχώς το θέμα και να αντιλαμβάνεται τη δράση που εκτυλίσσεται μέσα στο κάδρο. Για εκτεταμένο βάθος πεδίου σε μακροφωτογραφήσεις, η λειτουργία bracketing στην εστίαση, επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών εφέ βάθους, εξασφαλίζοντας απόλυτη ευκρίνεια. Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού κλείστρου, η μηχανή τραβά συνεχόμενα καρέ σε μια σειρά από διαφορετικές, αυτομάτως καθοριζόμενες εστιακές θέσεις. Το software Digital Photo Professional για PC ή Mac μπορεί, στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθεί για προσαρμογή της σύνθεσης βάθους, δημιουργώντας την τελική λήψη, η οποία είναι εστιασμένη στο επιθυμητό βάθος πεδίου. Η λειτουργία Spot AF παρέχει ακριβή εστίαση κατά τη μακροφωτογράφηση. Υπάρχουν κι άλλες καταστάσεις αυτόματης εστίασης και συγκεκριμένα οι Face AF, 1pt AF, Expanded AF και Zone AF, οι οποίες παρέχουν ευελιξία για λήψεις σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων.

    2_EOS+RP_FrontSlantLeft_Body

    Φωτογραφήστε, μοιραστείτε και μείνετε συνδεδεμένοι
    Χάρη στη συνδεσιμότητα «έξυπνου» Bluetooth και Wi-Fi για πραγματοποίηση λήψεων και διαμοιρασμού, η EOS RP δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τη μηχανή τους μέσω των «έξυπνων» συσκευών τους, για να τραβήξουν φωτογραφίες ή βίντεο από απόσταση, μέσω Wi-Fi. Αυτή η λειτουργία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αποσπά την προσοχή του υποκειμένου που απεικονίζεται, ενώ επίσης ανοίγει νέους δημιουργικούς ορίζοντες, είτε πρόκειται για παρατήρηση άγριων ζώων, ή για την επίτευξη μιας μακρινής ή πρωτότυπης γωνίας λήψης σε θέματα αθλητικής δράσης. Η εφαρμογή Canon Connect App επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων της μηχανής, ζωντανή εικόνα επισκόπησης και επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιείται η μηχανή από απόσταση με τη χρήση Bluetooth. Συνδεδεμένη με συμβατές φορητές συσκευές iOS ή Android, η EOS RP μπορεί να εισάγει δεδομένα συντεταγμένων GPS στις εικόνες, επιτρέποντας στους φωτογράφους να καταγράφουν τις τοποθεσίες που έχουν επισκεφθεί. Για το διαμοιρασμό εν κινήσει, η EOS RP μπορεί να συγχρονίσει αυτομάτως τις εικόνες με μια «έξυπνη» συσκευή, όπως και να μεταφέρει δεδομένα RAW στην εφαρμογή Canon DPP Express app για επεξεργασία σε tablet ή smartphone.

    Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας ταινίες 4Κ καθοδόν
    Η EOS RP προσφέρει πρωτόγνωρη ελευθερία και δυνατότητες για τους κινηματογραφιστές που επιζητούν μια φορητή και εύχρηστη κάμερα. Χάρη στον επεξεργαστή DIGIC 8, η EOS RP είναι σε θέση να καταγράφει βίντεο ανάλυσης 4K σε ρυθμό 25 fps και Full HD στα 60 fps. Με χαρακτηριστικά όπως 4K time-lapse, λειτουργία χρονομέτρησης (Interval Timer), εστίαση Movie Servo AF και λήψη ταινιών HDR, οι χρήστες μπορούν να συλλάβουν σκηνές γρήγορης δράσης αλλά και αργής κίνησης, καθώς και να πετύχουν εκτεταμένο δυναμικό εύρος. Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF επιτρέπει την ακριβή εστίαση και αναγνώριση προσώπων, ενώ το Movie Digital IS παρέχει σταθεροποίηση του βίντεο σε 5 άξονες, έτσι ώστε να εξισορροπήσει τους κραδασμούς και τις απότομες κινήσεις, κατά τη χειροκίνητη βιντεοσκόπηση. Οι υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών βοηθούν στην καταγραφή και παρακολούθηση της ηχογράφησης σε πραγματικό χρόνο, ενώ η περιστρεφόμενη οθόνη αφής Vari-Angle καθιστά άνετες τις λήψεις σε μια ποικιλία γωνιών. Η λειτουργία στιγμιοτύπων βίντεο (Video Snapshot) αποτελεί έναν εύκολο τρόπο δημιουργίας ενός περιληπτικού βίντεο μιας ταξιδιωτικής περιπέτειας, συνδυάζοντας αποσπάσματα 4, 6, ή 8 δευτερολέπτων, που συμπυκνώνουν αξιομνημόνευτα περιστατικά και σκηνές. Ο αλγόριθμος κωδικοποίησης (codec) είναι εύκολος στη διαχείριση και επιτρέπει γρήγορη επεξεργασία, μειωμένα μεγέθη αρχείων και αποδοτικότερη αποθήκευση.

    Full frame για το παρόν, δυνατότητα φακών RF για το μέλλον
    Η Canon επιβεβαιώνει σήμερα τη συνεχή της δέσμευση στο πρόσφατα εμφανιζόμενο EOS R System και στο RF Mount, με την ανακοίνωση έξι φακών full frame που θα κυκλοφορήσουν εντός του 2019, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο, το ορόσημο στην παραγωγή 140 εκατομμυρίων φακών EF και RF . Στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης εντάσσεται ο φακός RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, που αποτελεί τον ιδανικό ταξιδιωτικό σύντροφο, καθώς συνδυάζει πρακτικότητα, τόσο στο μέγεθος, όσο και την απόδοση. Αυτός ο ευέλικτος, γενικής χρήσης φακός που απευθύνεται στον προχωρημένο ερασιτέχνη φωτογράφο ή κινηματογραφιστή, προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων για την πραγματοποίηση έξοχων λήψεων. Οι υπόλοιποι πέντε φακοί full frame της σειράς RF που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε χρήστη, από τους προχωρημένους ερασιτέχνες, μέχρι τους επαγγελματίες φωτογράφους, που τους διακρίνει το κοινό πάθος για την τέλεια λήψη. Βασισμένη στην κληρονομιά της Canon πάνω στην οπτική τεχνολογία φακών, η συγκεκριμένη σειρά επεκτείνει τους ορίζοντες της δημιουργικότητας στην εικονοληψία, χάρη σε νέα οπτικά μέρη τεχνολογίας αιχμής, και στην προηγμένη ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, τόσο για φωτογραφία, όσο και για βίντεο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EOS R System και τη συνεχή δέσμευση της Canon στο RF Mount, παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.canon.gr/cameras/eos-rp/

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles