18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η χρονιά του 4G θα είναι το 2016: Πάνω από το 50% των εσόδων της αγοράς ασύρματων επικοινωνιών θα προέρχεται από το 4G

    verizon-4g-lte1

    Χρονιά – ορόσημο για το 4G/LTE θα αποτελέσει το 2016 μιας και τα παραγόμενα έσοδα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα έσοδα του 3G, ενώ παράλληλα θα αντιπροσωπεύουν το 49% των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς ασύρματων επικοινωνιών! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο το 2016 θα είναι η χρονιά που το 4G θα αποκτήσει πάνω από το μισό από το μερίδιο εσόδων της αγοράς ασύρματων επικοινωνιών, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυναμική της τεχνολογίας, που εξασφαλίζει ασύρματες επικοινωνίες.

    Είναι φανερό δηλαδή ότι οι χρήστες αναζητούν υψηλές ταχύτητες με κάθε τρόπο και η ανάγκη αυτή αν δεν ικανοποιείται, τότε απλά επιβραδύνονται τα έσοδα, αλλά και η ίδια η οικονομία που βασίζεται όλο και περισσότερο στις ψηφιακές επικοινωνίες.

    Το ανησυχητικό όμως που καταγράφεται από τις μελέτες, είναι το γεγονός ότι, αν και τα μερίδια των ασύρματων συνδέσεων υπερ-υψηλών ταχυτήτων αυξάνονται, τα απόλυτα νούμερα των εσόδων μειώνονται.

    Φυσικά, η εξήγηση είναι ότι οι τιμές πέφτουν σταθερά, αν και η χρήση συνεχώς αυξάνεται. Αυτό βέβαια είναι καλό νέο για τους καταναλωτές, αλλά είναι κάτι που συμπιέζει όλο και περισσότερο τα οικονομικά αποτελέσματα των παρόχων και νομοτελειακά οδηγεί σε συνεχείς κύκλους συγκέντρωσης των παρόχων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles