19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Cyta διαθέτει το γρηγορότερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας παγκύπρια, σύμφωνα με τον οργανισμό OOKLA

    cyta ookla 1

    Το βραβείο του ταχύτερου δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο, για το 2017 κατέκτησε η Cyta. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός OOKLA, που θεωρείται ο πιο έγκυρος παγκοσμίως στον τομέα του, αξιολόγησε, πιστοποίησε και βράβευσε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cyta, ως το γρηγορότερο δίκτυο στην Κύπρο.

    Η αξιολόγηση έγινε μέσω του εργαλείου SpeedTest (App), που θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ως το πιο δημοφιλές και ανεξάρτητο στις διαδικτυακές μετρήσεις. Μέσα από χιλιάδες μετρήσεις που έγιναν στην Κύπρο, κατά την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2017 καταδείχθηκε η υπεροχή της Cyta σε θέματα ταχυτήτων. Ειδικότερα, και με βάση τα δεδομένα των αξιολογήσεων της OOKLA, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cyta,  είναι το γρηγορότερο παγκύπρια, σε κάθε τεχνολογία, από 2G έως 4G. Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις που έγιναν στην Κύπρο, κατέγραψαν μέσο όρο ταχύτητας λήψης δεδομένων των πελατών της Cytamobile-Vodafone της τάξης των 34.12Mbps (download speed), έναντι 16.75Mbps και 14.80Mbps των άλλων δικτύων.

    cyta ookla 2

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή SpeedTest της OOKLA, πραγματοποιούνται παγκοσμίως πάνω από 5.000.000 μετρήσεις ημερησίως, σε 2.500 εξυπηρετητές (servers), με δυνατότητα σύγκρισης ταχυτήτων και ποιότητας γραμμής στις συνδέσεις μεταξύ τοπικών και διεθνών, σταθερών ή/και κινητών διαδικτυακών παρόχων. Η διάκριση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον τομέα τηλεπικοινωνιών της χώρας. Να σημειωθεί ότι η Cyta,  προσφέρει εδώ και πολύ καιρό γρήγορο διαδίκτυο παντού με γεωγραφική κάλυψη που ξεπερνά το 99,5% στην τεχνολογία 3G και 79% στην τεχνολογία 4G. Επιπρόσθετα, από τον περασμένο Μάιο, η Cyta προχώρησε στην εισαγωγή του δικτύου υπερύψηλων ταχυτήτων 4.5G, με μέγιστη ταχύτητα που φτάνει μέχρι και 525 Mbps, το οποίο αναβάθμισε πρόσφατα ανεβάζοντας τη μέγιστη ταχύτητα μέχρι και 700Mbps, κατατάσσοντας το δίκτυο της Cyta ως το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο στην Κύπρο και ανάμεσα στα αρτιότερα παγκοσμίως.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles