14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Cyta σε διαδικασία αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή στη Cyta Ελλάδος

    cyta_building

    Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης της Κοινοβουλευτικής  Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού βρέθηκε η Cyta Hellas, με αφορμή τις αυξημένες χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2017 καθώς τα €8,5 εκ. που περιλήφθηκαν αρχικά στον προϋπολογισμό της Cyta για το συγκεκριμένο σκοπό, φαίνεται να μην επαρκούν, με αποτέλεσμα να ζητείται συμπληρωματικά ένα ποσό της τάξης των €7,1 εκ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της βουλής που εξέταζε σήμερα τον προϋπολογισμό της Cyta,  οι χρηματοδοτικές ανάγκες ανέρχονται συνολικά στα €15,6 εκ. Από το σύνολο των €15,6 εκ. τα €4 εκ. πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε μετρητά, σύμφωνα με την κ. Ρουβιθά – Πάνου ώστε, να αποπληρωθούν οφειλές της εταιρείας προς τη Cyta.

    Η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, τόνισε στην συνέχεια την ανάγκη αναζήτησης στρατηγικών συνεργασιών για τη Cyta Hellas. Όπως ανέφερε «Υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες μελέτες, γνωρίζουμε τις ανάγκες και την αξία της εταιρείας, μένει να αξιολογήσουμε το ενδιαφέρον και να διαπιστώσουμε τι είδους ενδιαφέρον υπάρχει»  H Cyta Hellas, παρά την αξία που διαθέτει υπό τη μορφή υποδομών και πελατειακών σχέσεων, θα συνεχίσει να έχει σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες και για τον λόγο αυτό, ενδείκνυται να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής, δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΣ της Cyta Ρένα Ρουβιθά – Πάνου.

    Με βάση τα πιο πάνω, αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές της Cyta Κύπρου, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η Cyta εισέρχεται ουσιαστικά, σε φάση αναζήτησης στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι το αίτημα για έγκριση επιπρόσθετου ποσού €7,1 εκ. για κάλυψη των αυξημένων χρηματοδοτικών αναγκών της Cyta Hellas (στον προϋπολογισμού είχε συμπεριληφθεί ποσό €8,5 εκ.), θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί  από το υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια να οδηγηθεί ενώπιον της επιτροπής οικονομικών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles