21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η Cyta στηρίζει τα άτομα με προβλήματα στην επικοινωνία

    Κάνοντας πράξη το μήνυμα «Η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων» η Cyta παρέδωσε σήμερα σε αντιπροσωπεία του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής (ΚΠΠ) το ποσό των €10.000 που συγκεντρώθηκε από προωθητικές ενέργειες του Οργανισμού και πιο συγκεκριμένα από την εκδήλωση Cyta Santa Run 2016. Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο σεμνής τελετής  που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία.

    cyta 2

    Το χρηματικό αυτό ποσό παρέδωσε ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, σε αντιπροσωπεία του ΚΠΠ που απαρτιζόταν από τη Γενική Διευθύντρια του Κέντρου κα Πατρούλα Χατζήπαπα και το Συντονιστή του Προγράμματος Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών κ. Μάριο Βογαζιανό.

    H κα Χατζήπαπα, αφού ευχαρίστησε τη Cyta για τη διαχρονικά σταθερή στήριξή της στο Πρόγραμμα Ανίχνευσης Ακοής Νεογνών του Κέντρου τόνισε “… αυτό που κάνει τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι ένας μεγάλος οργανισμός με κοινωνική ευαισθησία, όπως η Cyta, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά μια αξιόπιστη δύναμη για τη δράση του Κέντρου και στέκεται δίπλα μας με ευφάνταστες ιδέες, που όχι μόνο μας ενισχύουν οικονομικά, αλλά, το κυριότερο, κάνουν γνωστή τη δράση μας και διευκολύνουν το έργο μας”.

    Ο κ. Αχιλλέως από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η προσβασιμότητα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών από άτομα με αναπηρίες ή δυσκολίες στην όραση, την ακοή ή την κίνηση αποτελεί σημαντικό θέμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη Cyta. “Πιστεύουμε ότι η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, γι’ αυτό αξιοποιούμε με κάθε δυνατό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, με στόχο να προσφέρουμε στα άτομα αυτά ισότιμες ευκαιρίες επικοινωνίας” τόνισε ο κ. Αχιλλέως, συμπληρώνοντας ότι η Cyta προσφέρει ειδικές χαμηλές τιμολογήσεις υπηρεσιών της σε περισσότερα από 3.000 άτομα παγκύπρια με προβλήματα στην επικοινωνία και άλλες σχετικές αναπηρίες, ενώ παρέχει από όλα τα καταστήματά της ειδικό τερματικό εξοπλισμό σε τιμές κόστους. Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξυπηρέτησης και ιδιαίτερα της προσωπικής εξυπηρέτησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην επικοινωνία, διευρύνοντας και αναβαθμίζοντας συνεχώς τα κανάλια επικοινωνίας της.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα αυτό παρέχεται δωρεάν σε 8-10 χιλιάδες νεογέννητα στην Κύπρο, μέσω του  οποίου εντοπίζονται ετήσια 20 περίπου περιστατικά νεογνών με προβλήματα ακοής. Τέτοια περιστατικά είναι σημαντικό να τυγχάνουν χειρισμού στα πρώτα στάδια της ζωής των βρεφών, ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και τα βρέφη να μπορούν πλέον να αναπτύξουν το λόγο και τις δυνατότητες επικοινωνίας τους.

    cyta 1

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles