12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Εντυπωσιακή η πορεία του Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ του Κεν Λόουτς στις ελληνικές αίθουσες

    Δείχνοντας τη δυναμική της από τις πρώτες μέρες προβολής της, με 6.210 εισιτήρια σε 7 αίθουσες πανελλαδικά το πρώτο τετραήμερο, η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του 80χρονου Κεν Λόουτς, διανύει την τρίτη εβδομάδα προβολής της, σημειώνοντας εισπρακτική άνοδο και σταθερή πορεία στις αίθουσες.

    i-daniel-blake

    Ένα καυστικό και καίριο σχόλιο πάνω στη διαμόρφωση των ανθρωπίνων σχέσεων υπό το πρίσμα της γραφειοκρατικής ακαμψίας στην Αγγλία του σήμερα, κατάφερε να ξεχωρίσει και να συμπληρώσει το όνομα του Κεν Λόουτς στην εκλεκτική εκείνη λίστα με τους δημιουργούς που έχουν τιμηθεί με δυο Χρυσούς Φοίνικες στην ιστορία των Καννών. Το καταγγελτικό σινεμά του Λόουτς, σε σενάριο του σταθερού συνεργάτη του, Πολ Λάβερτι, με ήρωες έναν άνεργο ξυλουργό και μια ανύπαντρη μητέρα δυο παιδιών που θα διασταυρωθούν οι δρόμοι τους, σημείωσε αύξηση της τάξης του 5% σε πανελλαδικό δίκτυο για το δεύτερο τετραήμερο προβολής του, ενώ σε μεμονωμένες αθηναϊκές αίθουσες τόνωσε ακόμα περισσότερο την παρουσία του σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα. Μπαίνοντας δυναμικά στην τρίτη εβδομάδα προβολής του, και αυξάνοντας σταδιακά τις αίθουσες στις οποίες παίζεται, το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» συνεχίζει να συγκινεί και να αποτελεί ένα σύγχρονο δείγμα απλού, αλλά ουσιώδους κινηματογράφου, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμή στις δυο εβδομάδες του 17.450 εισιτήρια σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

    Αυτή την εβδομάδα, η ταινία προβάλλεται στις εξής αίθουσες:
    Στην Αθήνα – Αίγλη 2, Αλεξάνδρα 2 Καλλιθέα, Δαναός 1, Έλλη, Κηφισιά 2 Cinemax, Νανά 5 Cinemax, Όνειρο Ρέντη, Όσκαρ, Σοφία Αργυρούπολη
    Στην Θεσσαλονίκη – Μακεδονικόν
    Στην Επαρχία – Απόλλων 2 (Κόρινθος), Βιντσέντζος Κορνάρος (Ηράκλειο), Πάνθεον (Πάτρα)

    Σύνοψη:
    O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles