24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Delta ίσως βρήκε τον τρόπο να καταπολεμήσει το… jetlag

    Όσοι βρέθηκαν στο TED2013 στην Καλιφόρνια, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν μία “ξεχωριστή”… υποδοχή, με την υπόσχεση ότι θα τους απαλλάξει από το “δυσάρεστο”, σε πολλές περιπτώσεις, αίσθημα του jetlag, λόγω του μακρινού ταξιδιού που είχαν κάνει για να βρεθούν εκεί.

    Η Delta τούς παρείχε ένα “ντους” από φωτόνια, κάτι που η εταιρεία αποκαλεί το πρώτο στο είδος του, το οποίο μπορεί να καταπολεμήσει το… jetlag.

    delta-cure-jetlag-photon-light-01

    Το “ντους” από φωτόνια χρησιμοποιεί ειδικό φωτισμό για να βοηθήσει κάποιον να αισθανθεί ανανεωμένος μετά από μία πολύωρη πτήση και εναλλαγή μεταξύ ζωνών ώρας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι επισκέπτες στο TED2013 είχαν πραγματοποιήσει αεροπορικό ταξίδι για να βρεθούν εκεί, η Delta “άδραξε την ευκαιρία” για να επιδείξει την ξεχωριστή αυτή μέθοδο καταπολέμησης του jetlag, κάνοντάς τους κυριολεκτικά να “κολυμπήσουν στο φως”.

    Το σχετικό μηχάνημα διέθετε LED panel που επέτρεπε στους παρευρισκόμενους να τοποθετήσουν τα ταξιδιωτικά τους δεδομένα και να προσωποποιήσουν την εμπειρία τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ενεργοποιήσουν έναν ατμοσφαιρικό ήχο για να τους ηρεμήσει, σε συνδυασμό με τους φωτισμούς.

    delta-cure-jetlag-photon-light-02

    Όσον αφορά τώρα τα φώτα, η Catherine McCurry, που δούλεψε με την Delta στο Project αναφέρει:

    “Πριν μπείτε σ’ αυτά, μπλε animations που φαίνονται να “ρέουν” εμφανίζονται στο LED wall. Καθώς αυτά τα LED panels τυπικά χρησιμοποιούνται για μεγάλες οθόνες σε στάδια, το να είσαι τόσο κοντά τους είναι σχετικά σπάνιο και έχει ισχυρή επίδραση. Μερικές φορές αισθάνεσαι πραγματικά σαν να βρέχει φως”.

    Όσοι ήθελαν να δοκιμάσουν αυτή την εμπειρία, μπορούσαν απλά να τοποθετήσουν τα ταξιδιωτικά τους δεδομένα σε μία οθόνη αφής και στη συνέχεια να ζήσουν τη δική τους προσωποποιημένη εμπειρία.

    Δυστυχώς, αυτό το μηχάνημα δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση να τοποθετηθεί σε κάποιο αεροδρόμιο, ωστόσο η Delta σημειώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να βρει μία καινοτόμο χρήση του σύντομα. Προς το παρόν πάντως, φαίνεται ότι είχε σχεδιαστεί για χρήση στο πλαίσιο του TED2013, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους.

    Πηγή: Pocket Lint

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles