24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η «διεθνής» Γερμανία του Euro 2012

    Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον οι διάφορες Εθνικές ομάδες να προχωρούν σε… μεταγραφές παικτών. Μη φανταστείτε μεταγραφές σαν κι αυτές των συλλόγων βέβαια αφού πρόκειται για παίκτες που είτε δεν θα έβλεπαν ποτέ την πόρτα της «αυθεντικής» τους Εθνικής ομάδας να ανοίγει για πάρτη τους, είτε παραήταν καλοί για δαύτη και εκμεταλλευόμενοι κάποιο δεύτερο ή τρίτο διαβατήριο που πιθανώς να είχαν στην κατοχή τους, να αποφάσισαν να παίξουν για μια πιο «γκλάμορους» και «δυνατή» ποδοσφαιρικά χώρα.

    Μια τέτοια περίπτωση Εθνικής είναι και η Γερμανία του Euro 2012, η πιο «διεθνής» Εθνική Γερμανίας όλων των εποχών –και ειδικά στην περίπτωση των «Πάντσερ» καταλαβαίνετε την ξεχωριστή σημασία του γεγονότος! Οι 7 από τους 23 παίκτες (το ένα τρίτο με άλλα λόγια) της αποστολής των Γερμανών διαθέτουν και δεύτερο διαβατήριο Δεν μας πιστεύετε; Δείτε και θα καταλάβετε!

    Ilkay Gundogan

    Παιδί του Γκελζενκίρχεν, ο Gundogan παρ’ ότι δέχτηκε στενό «μαρκάρισμα» από την Τουρκία (πατρίδα των γονιών του), τελικά προτίμησε να παίξει για λογαριασμό της χώρας που γεννήθηκε. Αγωνίζεται στη Borussia Dortmund.

    Sami Khedira

    Ο Khedira γεννήθηκε στη Στουτγάρδη από πατέρα Τυνήσιο και μητέρα Γερμανίδα. Ο μέσος της Real έπαιξε σε όλες τις μικρές Εθνικές της Γερμανίας πάντως και δεν σκέφτηκε ούτε για μία στιγμή να προτιμήσει την Τυνησία.

    Mesut Ozil

    Ο Ozil γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν, περιοχή όπου το τουρκικό στοιχείο ανθεί. Είναι γόνος τρίτης γενιάς Τουρκογερμανών, μουσουλμάνος αλλά με γερμανική παιδεία και ανατροφή. Η καταγωγή του είναι από τη βόρεια Τουρκία.

    Jerome Boateng

    Ο Boateng γεννήθηκε στο Βερολίνο με τον πατέρα του να είναι Γκανέζος και τη μητέρα του Γερμανίδα. Παρ’ ότι ξεκίνησε από τις μικρές Εθνικές της Γερμανίας είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα «Πάντσερ» και τη Γκάνα. Προτίμησε την πρώτη την ώρα που ο αδελφός του παίζει στη δεύτερη!

    Lukas Podolski

    Ο Podolski γεννήθηκε στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας όμως ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Γερμανία και την Κολωνία από τα 17 του. Οι Πολωνοί άργησαν να τον καλέσουν στην Εθνική τους κι εκείνος προτίμησε τη Γερμανία.

    Miroslav Klose

    Ο έτερος βασικός κυνηγός των Γερμανών κατάγεται κι αυτός από την Πολωνία. Γεννημένος στο Όπολε, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γερμανία και πήρε νωρίς την κατά τον ίδιο «δύσκολη» απόφαση να προτιμήσει την τελευταία για Εθνική του ομάδα.

    Mario Gomez

    O «βομβαρδιστής» της Bayern και της Εθνικής Γερμανίας γεννήθηκε από Ισπανό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα στη δυτική Γερμανία. Το πλήρες ονοματεπώνυμό του είναι Mario Gomez Garcia ενώ ο ίδιος προτίμησε την Εθνική Γερμανίας από αυτή της Ισπανίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles