18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η DoorDash εξαγοράζει την φινλανδική εφαρμογή παράδοσης φαγητού Wolt αντί 7 δισ. ευρώ

    Ο αμερικανικός γίγαντας παράδοσης φαγητού από πόρτα σε πόρτα DoorDash ανακοίνωσε χθες (Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2021) ότι εξαγοράζει την φινλανδική εταιρεία διανομής τροφίμων Wolt με μια συμφωνία συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μιλώντας για την εξαγορά, ο Tony Xu, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DoorDash είπε ότι η «κίνηση αυτή θα επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων μας, θα φέρει μεγαλύτερη εστίαση σε κάθε μία από τις αγορές μας και θα βελτιώσει την αξία που παρέχουμε στους καταναλωτές, τους εμπόρους, καθώς και ως Dashers και courier σε όλο τον κόσμο.»

    Υπενθυμίζεται ότι η Wolt με έδρα τη Φινλανδία, ιδρύθηκε το 2014 από τον Miki Kuusi, ο οποίος, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, θα διευθύνει το DoorDash International και θα δίνει αναφορά στον Xu. Η εταιρεία εργοδοτεί περάν των 4.000 υπαλλήλων σε 23 χώρες και η τεχνολογία της επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν και να λαμβάνουν εύκολα φαγητό μέσω της πλατφόρμας της επιλέγοντας ένα εστιατόριο, κάνοντας την παραγγελία και πατώντας αποστολή.

    Η Wolt έχει συγκεντρώσει πάνω από 850 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το προφίλ της στο Crunchbase. Ο πιο πρόσφατος γύρος χρηματοδότησής της ήταν 530 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, με επικεφαλής την Iconiq Growth, με συμμετοχή των Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue.

    Η Wolt αντιπροσωπεύει την έκτη εξαγορά της DoorDash σύμφωνα με τα δεδομένα του Crunchbase και τη δεύτερη το 2021, η οποία περιλαμβάνει την  εξαγορά της Chowbotics νωρίτερα φέτος. Η τελευταία συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles