21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η ΕΕ απαιτεί από την Google να σταματήσει τις μονοπωλιακές πρακτικές στο Android

    Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ απαιτούν από τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet, να σταματήσει τα οικονομικά κίνητρα προς τους κατασκευαστές συσκευών smartphones, προκειμένου αυτοί να καταστήσουν τη μηχανή αναζήτησης της Google ως προεπιλεγμένη στις αντίστοιχες συσκευές, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποιεί την κυρίαρχη θέση στην αγορά του Android για να αποδυναμώσει τους αντιπάλους της.

    Οι ρυθμιστικές αρχές, παράλληλα, επιθυμούν να εμποδίσουν την Google από το να αναγκάζει τους κατασκευαστές να εγκαθιστούν δικά της apps, αν αυτά περιορίζουν τη δυνατότητα χρήσης ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων βασισμένα στο Android. Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, οι μονοπωλιακές πρακτικές της Google συνεχίζουν να υφίστανται και ξεκίνησαν το 2011. Η Κομισιόν εξετάζει την επιβολή προστίμου σε ύψος που να λειτουργεί αποτρεπτικά για την πραγματοποίηση των ενεργειών αυτών στο μέλλον.

    Από την μεριά της η εταιρεία αναφέρει: «Εργαζόμαστε στενά με τις Ευρωπαϊκές αρχές, για να αποδείξουμε ότι το μοντέλο του Android έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που να ωφελεί και τον ανταγωνισμό αλλά και τους καταναλωτές, ενώ παράλληλα να συνδυάζει και την καινοτομία».

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles