20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα της Ε.Ε. για καρτέλ των Philips, Samsung και Media-Saturn

    Την περασμένη Τρίτη, όπως επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ώρες, υπάλληλοι της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία (μεταξύ άλλων) τριών κολοσσών, Philips, Samsung και Media-Saturn, με σκοπό να ανακαλύψουν στοιχεία ύπαρξης καρτέλ τιμών μεταξύ των εταιρειών.

    Ο αιφνιδιαστικός έλεγχος έγινε παραδεκτός και από τις τρείς εταιρείες, αν και δεν ανέφεραν το αντικείμενό του. Αυτό έκανε η ίδια η Επιτροπή, δηλώνοντας πως ερευνά πιθανή σύμπραξη αρκετών κατασκευαστών και retailers ηλεκτρονικών προϊόντων για παράνομο έλεγχο των τιμών. Το μόνο που γνωστοποίησε, πέρα από τα παραπάνω, είναι πως δεν αποδώθηκε κάποια κατηγορία μέχρι στιγμής και είναι πιθανόν να μην συμβεί εν τέλει κάτι τέτοιο, αν φυσικά δεν βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

    pricefixing2

    Η συνεργασία μεταξύ ανταγωνιστικών εταιρειών για τεχνητή αύξηση των τιμών δεν είναι νέο φαινόμενο, αντιθέτως πολλάκις έχει απασχολήσει την ευρωπαϊκή αγορά και μεγάλα ποσά έχουν οριστεί ως πρόστιμα για τους παραβάτες. «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», συνήθως, μένει να δούμε, λοιπόν, αν οι έρευνες της Επιτροπής αποβούν άκαρπες ή αποκαλύψουν ακόμη μια περίπτωση «απληστίας» από μεγάλες ονόματα του χώρου.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles