16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η ΕΕ καλεί τους CEOs των Ευρωπαίων Telcos σε συνάντηση με θέμα την εξέλιξη του 5G

    Oettinger

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία Günther Oettinger, κάλεσε τους CEOs από τους κορυφαίες ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, τους προμηθευτές και τους παρόχους σε συνάντηση με θέμα την εξέλιξη του 5G. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Oettinger προσκαλώντας τους διευθύνοντες συμβούλους των δέκα μεγαλύτερων εταιρειών τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης αναφέρει «Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα».

    Στην επιστολή του, ο επικεφαλής Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσθέτει ότι  θέλει να δημιουργήσει «μια στενότερη σχέση συνεργασίας των επιχειρήσεων με την ΕΕ, με στόχο να επιτύχει ταχύτερη ανάπτυξη του 5G» και να αναπτύξει μια «εγχώρια αγορά» στην Ευρώπη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που βασίζονται στο 5G.

    Το γραφείο του Επιτρόπου ανακοίνωσε ότι έχουν προγραμματιστεί «αρκετές και σημαντικές συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα σχετικά με το 5G και γενικότερα με τους φορείς της ευρυζωνικότητας». Η συνάντηση με τους CEOs πραγματοποιήθηκε προχθες με προσκεκλημένους τους εκτελεστικούς διευθυντές της ΒΤ, Deutsche Telekom, Telecom Italia, Orange, Vodafone, Nokia και Ericsson.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης του 5G και φέρεται να δίνει ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός ότι οι ανταγωνιστικές οικονομίες της Κίνας, της Ιαπωνίας κα ι της Ν. Κορέας έχουν δώσει προτεραιότητα στην τεχνολογία.
    Για παράδειγμα, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας της Κίνας (MIIT) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα έναν οδικό χάρτη για τις δοκιμές 5G.

    Ωστόσο, η ανάπτυξη του 5G δεν αφορά μόνο μόνο το θέμα του ανταγωνισμού μεταξύ των χωρών και των οικονομικών συνασπισμών, αφορά επίσης και τη συνεργασία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε συμφωνία τον Σεπτέμβριο, με την Κίνα με στόχο «να κάνει το 5G πραγματικότητα μέχρι το 2020» και έχει συνάψει επίσης παρόμοιες συμφωνίες με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles