19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η ευπάθεια στη Siri που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα σε ένα iPhone χωρίς το PassCode

    Ο λόγος που υπάρχει το Passcode στο iPhone είναι για να εμποδίσει άλλους χρήστες από το να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας και να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες η να αλλάξουν κάποια ρύθμιση σ’ αυτήν για παράδειγμα. Τίποτα από αυτά δεν είναι αδιάφορο για εσάς, έτσι η ευπάθεια στην Siri που εντοπίστηκε από ένα χρήστη κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι, καθώς βρήκε ένα τρόπο να χρησιμοποιήσει τη φωνητική βοηθό της Apple για να απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις δεδομένων σε ένα iPhone, δίχως να γνωρίζει το PassCode της συσκευής.

    cd

    Εάν ζητήσετε από τη Siri να απενεργοποιήσει τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε ένα iPhone που τρέχει iOS 9 μέσω του iOS 10.3.3 beta, θα σας πει ότι αυτό δε γίνεται χωρίς να εισαχθεί το PassCode της συγκεκριμένης συσκευής. Μέχρι εδώ όλα καλά, όμως αν ζητήσετε από τη Siri να σας ενημερώσει για τα Cellular Data Settings και το Status τους, ένα bug εμφανίζει ένα διακόπτη εναλλαγής και έτσι, αν τα δεδομένα είναι ανοικτά μπορείτε να τα κλείσετε και το αντίστροφο.

    Η ευπάθεια δηλαδή παρακάμπτει την προστασία PassCode και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να διορθώσει άμεσα η Apple ακόμη κι αν το συγκεκριμένο bug δεν είναι τόσο επικίνδυνο για τη συσκευή σας…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles