12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η Εκπαιδευτική Ρομποτική έκανε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τις επιστήμες

    Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι οι νέοι της χώρας ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται, σήμερα θα μάθουμε. Η εκπαιδευτική ρομποτική ασχολείται γενικώς με την επιστήμη και ειδικώς με τα μαθηματικά, την πληροφορική και την τεχνολογία. Φυσικά, όπως μαρτυρά και το όνομα της, έχει σχέση με την κατασκευή και τον έλεγχο ρομπότ.

    εκπαιδευτική ρομποτική

    Η εκπαιδευτική ρομποτική διδάσκεται και στα σχολεία 

    Η εκπαιδευτική ρομποτική ουσιαστικά αποτελεί διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους μαθητές να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού. Καθώς η πληροφορική είναι το μέλλον (και το παρόν) είναι σημαντικό να προωθείται ως επαγγελματική επιλογή για τα παιδιά. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί ευχάριστο και πολύ δημιουργικό τρόπο μάθησης. Ο διεθνής όρος που χρησιμοποιείται για την εκπαιδευτική ρομποτική είναι STEM.

    Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σχετικά νέο επιστημονικό κλάδο ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή, τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση των ρομπότ σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Εισήχθηκε πρόσφατα ως διδακτικό αντικείμενο στο μάθημα της πληροφορικής στα σχολεία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη απήχηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι Έλληνες μαθητές λαμβάνουν συχνά μέρος σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με επιτυχία.

    Για να μάθετε περισσότερα για την εκπαιδευτική ρομποτική παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ της Cosmote “The Real Robokids”

    εκπαιδευτική ρομποτική

    Το πρώτο ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM στην Ελλάδα, “THE REAL ROBOKIDS” παρουσιάζει η COSMOTE. Το ντοκιμαντέρ, που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, καταγράφει την πορεία της ελληνικής αποστολής στην πρόσφατη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας. Εκεί, η χώρα μας πέτυχε μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια του θεσμού – μαζί με την Ρωσία.

    Η COSMOTE ήταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επένδυσαν στην προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία. H εταιρία αποτελεί στρατηγικός συνεργάτης του εκπαιδευτικού φορέα WRO Hellas την τελευταία εξαετία. Στο διάστημα αυτό, η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής έχει τετραπλασιαστεί. Συνολικά, οι συμμετοχές των παιδιών έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

    εκπαιδευτική ρομποτική

    Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την προετοιμασία των ελληνικών ομάδων

    Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί βήμα-βήμα την προετοιμασία των ομάδων BITBOT, JOBI TEAM, MINDERS, SMARTBIRDS, TEAMWORK OPTIMUM και YOUNGBLOODS. Γινόμαστε μάρτυρες των σημαντικών τους επιδόσεων στην κορυφαία διοργάνωση ρομποτικής για μαθητές στον κόσμο. Τα παιδιά μοιράζονται την αγωνία, το πάθος, το άγχος και την αγάπη τους για την ρομποτική, που τους οδήγησε στις πρώτες θέσεις της Ολυμπιάδας με 4 μετάλλια και 3 διακρίσεις.

    Το σενάριο του “THE REAL ROBOKIDS” υπογράφει ο Πάνος Σαμπράκος, ενώ τη σκηνοθεσία ο Λεωνίδας Πανονίδης. Προβολή του ντοκιμαντέρ από την COSMOTE TV θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24/01 στις 15:00 (COSMOTE CINEMA 1HD) για δεύτερη φορά ενώ είναι διαθέσιμο και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

    Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ “THE REAL ROBOKIDS” αλλά και τη συνεισφορά της COSMOTE στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μπορείτε να βρείτε και στο: www.therealrobokids.gr.

    εκπαιδευτική ρομποτική εκπαιδευτική ρομποτική

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles