16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η εκπληκτική ιστορία του ICEHOTEL στη Σουηδία (+υπέροχες φωτός)

    Είναι το ICEHOTEL στο Jukkasjarvi της Σουηδίας, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, που, όπως λέει το όνομά του, είναι κατασκευασμένο από πάγο.


    Μία ιδέα που ο ιδρυτής του, Yngve Bergqvist, είχε τη δεκαετία του ’80, αναζητώντας έναν τρόπο για να προσελκύσει κόσμο στο χωριό του, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αψηφώντας το κρύο, το χιόνι και το σκοτάδι.

    Έχοντας ως έμπνευση τα ιαπωνικά γλυπτά από πάγο, προσκάλεσε δύο γλύπτες από την Ιαπωνία, οι οποίοι δημιούργησαν τα πρώτα εκθέματα στις όχθες του ποταμού Torne. Στη συνέχεια, κατασκευάστηκε ένα ιγκλού 60 τ.μ., που ονομάστηκε ARTic Hall, χρησιμοποιώντας μία ειδική τεχνική και προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες που ήθελαν να δουν τα έργα τέχνης που εκτίθενται μέσα σ’ αυτό. Την επόμενη χρονιά, το ιγκλού μεγάλωσε, έφτασε τα 250 τμ και η τεχνική κατασκευής του κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τόσο στη Σουηδία όσο και στη Νορβηγία.

    Τα επόμενα χρόνια, ο Yngve Bergqvist και οι συνεργάτες του έκαναν το ICEHOTEL ακόμη πιο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες, ανοίγοντας εκκλησία σ’ αυτό ακόμη και ένα… ICE Bar. Η δημοτικότητά του ανέβηκε, μάλιστα ο ίδιος ο βασιλιάς της Σουηδίας το επισκέφθηκε το Μάρτιο του 1992 και από τότε ο ίδιος και η οικογένειά του έδωσαν το “παρών” σ’ αυτό αρκετές φορές.

    Οι πρώτοι επισκέπτες που φιλοξενήθηκαν στο ICEHOTEL ήταν μία ομάδα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας κατά τη διάρκεια μίας άσκησης επιβίωσης. Αργότερα, πραγματοποιήθηκε εκεί και το πρώτο συνέδριο, όπου, πάνω από μία ντουζίνα επισκέπτες, κοιμήθηκαν μέσα σε ειδικούς υπνόσακους (και ενώ η εσωτερική θερμοκρασία ήταν -5 βαθμοί Κελσίου) ξυπνώντας πραγματικά αναζωογονημένοι και ενθουσιασμένοι.

    Το ICEHOTEL ήταν γεγονός με τη σημερινή του μορφή και έτσι, κάθε χρόνο, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται πλέον στο Jukkasjarvi της Βόρειας Σουηδίας, ένα χωριό 900 κατοίκων, για να “φιλοτεχνήσουν” αυτό το ιδιαίτερο art project, το πρώτο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί από χιόνι και πάγο.

    50.000 επισκέπτες κάθε χρονιά επισκέπτονται το ICEHOTELγια να το δουν και να “βιώσουν” την ξεχωριστή εμπειρία που τους προσφέρει, 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο.

    Το όλο project εκτείνεται σε 5.500 τ.μ. και κατασκευάζεται από 2.000 τόνους πάγο από τον ποταμό Torne και 30.000 τόνους ενός μείγματος από χιόνι και πάγο που ενισχύει τη δομή του. Στην κατασκευή του εμπλέκονται περί τα 100 άτομα, τα μισά από τα οποία είναι εξειδικευμένοι καλλιτέχνες που καλούνται να σχεδιάσουν συγκεκριμένες περιοχές του ξενοδοχείου.

    Η “οικοδόμηση” του κρατάει όλο το χρόνο… Το Μάρτιο και τον Απρίλιο 4.000 τόνοι πάγου συλλέγονται από τον ποταμό Torne και φυλλάσσονται σε συνθήκες ψύξης την καλοκαιρινή περίοδο. Η κατασκευή του πραγματοποιείται το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, με το ξενοδοχείο να λειτουργεί κάθε χρόνο από το Δεκέμβριο έως και τα μέσα Απριλίου, όταν αρχίζει να… λιώνει και τα νερά επιστρέφουν στον ποταμό.

    Το ICEHOTEL είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό δημιούργημα, στολίδι για το Jukkasjarvi, που πραγματικά απολαμβάνουμε να βλέπουμε, έστω και μόνο σε φωτογραφίες.




    Πηγή: Twisted Sifter

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles