16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η έλλειψη μικροεπεξεργαστών (chips) προκαλεί αρρυθμίες στις μονάδες παράγωγης προϊόντων τεχνολογίας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες

    Ενώ η ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές αυξάνεται κατακόρυφα ως απότοκο της Covid 19, η παγκόσμια έλλειψη μικροεπεξεργαστών (chips) προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις μονάδες παραγωγής προϊόντων τεχολογίας αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Τα προβλήματα έχουν αρχίσει να γίνονται εντονότερα και στην Ευρώπη, καθώς χθες Τρίτη 13 Απριλίου 2021, η Renault ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τα σωματεία για να παραταθεί έως τον Σεπτέμβριο η αναστολή λειτουργίας σε τρία από τα τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία.

    Το θέμα αυτό τείνει να πάρει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς ορισμένες κινεζικές εταιρείες που είναι σε θέση να κατασκευάσουν chips είναι στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ (από την περίοδο διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ) και δεν μπορούν να προμηθευτούν βασικό εξοπλισμό και πρώτες ύλες από τις ΗΠΑ.

    Προβλήματα έχουν επίσης εμφανιστεί και στις μονάδες παραγωγής του PlayStation 5 και του xBox, ενώ η κινεζική Midea, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οικιακών συσκευών στον κόσμο προειδοποιεί για σοβαρές αρρυθμίες στις δικές της μονάδες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles