20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Η «επιδημία» του Pokemon Go, εξαπλώθηκε… στην Κύπρο: Συμβουλές του Digitallife για το νέο παιχνίδι!

    pokemon go

    Η υστερία που κατέκλυσε τον κόσμο για το Pokemon Go δεν άργησε να έρθει και στην Κύπρο, με αποτέλεσμα το νέο παιχνίδι της Nintendo για smartphones, να γίνει η νέα μανία για μικρούς και μεγάλους στο νησί μας.

    Παρόλα αυτά, το Digitallife σας συστήνει να έχετε τα “μάτια σας ορθάνοικτα” γιατί το παιχνίδι κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τους ακόλουθους λόγους:

    • Το «Pokemon Go», είναι μια εφαρμογή για κινητά με την οποία οι χρήστες κυνηγούν σε πραγματικούς δρόμους, ανοικτούς υπαίθριους χώρους, λεωφόρους, καταστήματα και πλατείες εικονικούς ήρωες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανησυχίες για ενδεχόμενα ατυχήματα που μπορούν να προκληθούν από την έλλειψη συγκέντρωσης. Ήδη, σε ορισμένες χώρες έχουν υπάρξει αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και επικίνδυνη οδήγηση, αφού οι χρήστες της εφαρμογής ακολουθούν τα εικονικά πλάσματα μέσα στον πραγματικό κόσμο έχοντας τα μάτια τους καρφωμένα πάνω στην οθόνη του κινητού τους και όχι εκεί που πρέπει.
    • Το πιο ανησυχητικό όμως στοιχείο που έχει το παιχνίδι, είναι το στοιχείο του «δολώματος» το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να παιδεύσουν ανυποψίαστα παιδιά. Ένας παιδόφιλος «χρήστης» μπορεί π.χ να βάλει ένα δόλωμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που κάνει τον χαρακτήρα του Pokemon να εμφανίζεται, προσελκύοντας έτσι τους gamers στο ίδιο σημείο με στόχο να αρπάξει την ευκαιρία για να αποπλανήσει παιδιά θύματά του. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα μιας γυναίκας στις ΗΠΑ, που φοβούμενη για το πώς θα μπορούσε κάποιος να εκμεταλλευτεί το τόσο εκρηκτικά δημοφιλές παιχνίδι έκανε ένα πείραμα: έβαλε δηλαδή ένα δόλωμα σε ένα σημείο και παρατήρησε ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχαν εμφανιστεί αρκετά παιδιά χωρίς τους γονείς τους, αγνοώντας εντελώς τους κινδύνους και χωρίς να εξετάζουν ότι παίζουν με αγνώστους.
    • Το παιχνίδι, έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής σε πολλές χώρες, συνδυάζοντας το γνωστό Pokemon με την τεχνολογία του augmented reality. Ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αριθμό ημερήσιων ενεργών χρηστών όσο και το Twitter ενώ οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο 43 λεπτά στην εφαρμογή, περισσότερα δηλαδή από το μέσο όρο του χρόνου που δαπανούν στο Whatsapp ή το Instagram.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles