20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ αναζητά να επικοινωνήσει με το “νικητή” του Νόμπελ Ειρήνης μέσω.. twitter!

    Η ανακοίνωση των φετινών βραβείων Νόμπελ απασχολεί, μεταξύ άλλων, την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και, σήμερα, ήρθε η ημέρα για την ανακοίνωση του Νόμπελ Ειρήνης από τη νορβηγική επιτροπή, που απένειμε το βραβείο στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

    opcw

    Ο Οργανισμός θεωρούνταν από πολλούς “αουτσάιντερ” της τελευταίας στιγμής, απασχολώντας την κοινή γνώμη με τις πρόσφατες ενέργειές του στον τομέα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου στη Συρία. Πρόκειται για ένα διεθνή οργανισμό με έδρα τη Χάγη, στον οποίο θα απονεμηθεί το βραβείο σε ειδική τελετή στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο (σ.σ. Το Νόμπελ Ειρήνης είναι το μόνο που απονέμεται σε τελετή στο δημαρχείο του Όσλο και όχι στη Στοκχόλμη όπως τα υπόλοιπα τέσσερα Νόμπελ), συνοδευόμενο από ένα δίπλωμα και μια επιταγή οκτώ εκατομμυρίων κορωνών (910.000 ευρώ).

    Δεν ήταν, πάντως, το απόλυτο “φαβορί”, με τη Μαλάλα Γιουσουφζάι, το 16χρονο κορίτσι από το Πακιστάν που αποκάλυψε τις δυσκολίες της ζωής της κάτω από ζυγό των Ταλιμπάν, να θεωρούνταν από πολλούς εκείνη στην οποία θα κατέληγε το βραβείο. Έτσι, μάλλον οι υπεύθυνοί του δεν ήταν “προετοιμασμένοι” για το ενδεχόμενο να κερδίσουν αυτοί το  Νόμπελ Ειρήνης.

    Τι συνέβη, λοιπόν, με δεδομένο ότι η επιτροπή των Νόμπελ δεν μπόρεσε σήμερα να βρει εγκαίρως κάποιον από τον Οργανισμό, ώστε να τον ενημερώσει για τη “νίκη”; Όπως θα δείτε, η απάντηση είναι ότι κατέφυγε στο… twitter.

    Σε ένα “απροσδόκητο” tweet, το account @Nobelprize_org έκανε mention τον @OPCW, αναφέροντας ότι ζητά να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους καθώς δεν μπορούν να βρουν κανέναν στο γραφείο του Οργανισμού.

    Παραπάνω βλέπετε το ακριβές tweet, το οποίο μέσα σε ελάχιστο διάστημα έγινε retweet από εκατοντάδες accounts, και, εδώ που τα λέμε, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μείνει στην ιστορία. Δε συμφωνείτε;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles