18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού φέρνει μεγάλες εξελίξεις

    Ψηφιακός μετασχηματισμός, η μαγική λέξη που έχει κατακτήσει με τα αποτελέσματά της τους υπεύθυνους επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Όλοι θέλουν να απολαύσουν τα οφέλη, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν επακριβώς πώς να το πράξουν και από πού να ξεκινήσουν. Την απάντηση στο φλέγον αυτό ζήτημα δίνει η SoftOne, με την πρότασή της για απλά και εφικτά βήματα που καθοδηγούν την επιχείρηση στο να ενσωματώσει συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις, κοστολογημένα, σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον 

    Κανείς δεν θέλει να μείνει πίσω στην «κούρσα» του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον είναι ραγδαίες. Κάθε στιγμή εμφανίζονται σύμβουλοι και πάσης φύσεως ειδικοί που προτείνουν μακρόπνοα σχέδια και λύσεις στις επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν απλά «ασκήσεις επί χάρτου» χωρίς να προκύπτουν ορατά, μετρήσιμα αποτελέσματα που δεν απαιτούν υψηλές αρχικές επενδύσεις και δεν είναι τυχαίο που οι επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές.

    Η προσέγγιση του ψηφιακού μετασχηματισμού με απλά βήματα

    Στην πρόκληση αυτή έρχεται να δώσει απάντηση η SoftOne και η πρωτοποριακή προσέγγισή της του ψηφιακού μετασχηματισμού, που συνίσταται σε απλά και εφικτά βήματα που οδηγούν σε μικρές νίκες. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ήταν η πρώτη που εισήγαγε στην Ελλάδα το συνδρομητικό μοντέλο στο επαγγελματικό software (ERP/CRM) αλλά και στις λύσεις cloud. Επιπλέον, πρωτοστατεί σε ζητήματα υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού με εξαιρετική επιτυχία. Στη λογική αυτή παρουσιάζει την καινοτόμο προσέγγισή της, της οποίας οι βασικές της παράμετροι είναι οι ακόλουθοι. Σε ένα πρώτο στάδιο τονίζει ότι δεν έχει νόημα για τις επιχειρήσεις να προσχεδιάζουν το σύνολο της υλοποίησης και σε όλες τις πλευρές του. Οι βασικότεροι λόγοι είναι ότι απαιτούνται σημαντικές αρχικές επενδύσεις, αλλά και μεγάλη πιθανότητα disruption στις υπάρχουσες διεργασίες και υποδομές. Από την άλλη, η απόσβεση δεν είναι ποτέ σίγουρη και πιθανό να προκύψει μετά από καιρό.

    Σύμφωνα τώρα με τη λογική των απλών και εφικτών βημάτων, εκείνο που χρειάζεται η επιχείρηση σύμφωνα με τη Softone, είναι τα λεγόμενα «simple steps» που το ένα ολοκληρώνεται προτού προχωρήσει στο επόμενο. Το καθένα από αυτά προφανώς είναι κοστολογημένο και προσφέρει μια μικρή νίκη και επιβεβαίωση στους υπεύθυνους δικαιώνοντας την επιλογή τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι η επιχείρηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις που θα αποδειχθούν πολυδάπανες και μη αποτελεσματικές. Στην πράξη, αυτό συνεπάγεται υλοποιήσεις όπως το e-invoicing που δεν απαιτεί χρόνο και έχει άμεσα αποτελέσματα, καθώς και σταδιακή ενσωμάτωση λύσεων όπως το cloud CRM, το οποίο διευκολύνει την αλληλεπίδραση της επιχείρησης με υπάρχοντες και πιθανούς πελάτες αλλά και το cloud ERP. Και τα βήματα αυτά συνεχίζονται, με αποτέλεσμα τη βελτιωμένη εικόνα της επιχείρησης σε σύντομο διάστημα.

    Oι λύσεις ενοποιούνται (integration), επιτρέποντας τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιπλέον, θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη και αυτόνομη λειτουργία των επιμέρους συστημάτων, απελευθερώνοντας το τμήμα ΙΤ από το περιττό βάρος, ενώ η αυτοματοποίηση συνεπάγεται περιορισμό της περιττής ανθρώπινης παρέμβασης με όλα τα λάθη που συνεπάγεται αυτό.

    Τέλος, τα απλά και εφικτά βήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση του επιχειρείν, τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και βεβαίως μεγαλύτερη κερδοφορία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles