20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Η επόμενης γενιάς DDR5 RAM έρχεται το 2018 και θα έχει διπλάσια ταχύτητα

    Η ανάπτυξη προδιαγραφών για το, επόμενης γενιάς, πρότυπο τσιπ μνήμης DDR5 (Double Data Rate 5) έχουν ήδη ξεκινήσει από τον JEDEC, οργανισμό τυποποίησης για τη βιομηχανία της μικροηλεκτρονικής.

    DDR-RAM-Memory

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, οι υπεύθυνοι του JEDEC ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι «η μνήμη DDR5 θα παρέχει διπλάσιο εύρος ζώνης και πυκνότητα σε σχέση με την DDR4, καθώς και βελτιωμένη απόδοση». Υποσχέθηκαν και άλλες βελτιώσεις που θα επιτρέψουν αυξημένη απόδοση και καλύτερη διαχείριση ενέργειας, τόσο για τους υπολογιστές των τελικών χρηστών όσο και στους servers υψηλής ποιότητας.

    Ο οργανισμός JEDEC δήλωσε ότι οι εργασίες σχετικά με το πρότυπο DDR5 προχωρούν ταχύτατα και η τελική έκδοση του προτύπου προβλέπεται για το 2018. Ενημερωτικά, η DDR4 είχε έρθει στην αγορά το 2014, ενώ η DD3 κυκλοφόρησε το 2007.

    Αν η JEDEC κυκλοφορήσει το πρότυπο της DDR5 το 2018, τότε περιμένουμε να δούμε τις πρώτες DDR5 μνήμες στα ράφια των καταστημάτων το ίδιο έτος.

    Οι υπεύθυνοι του JEDEC ανακοίνωσαν επίσης ότι αναπτύσσουν και ένα άλλο πρότυπο τσιπ μνήμης, το NVDIMM-P (Non-Volatile Dual In-line Memory Module), που «θα είναι μια νέα μονάδα μνήμης υψηλής χωρητικότητας για τα συστήματα πληροφορικής».

    Η έννοια «Non-Volative» σημαίνει ότι η μνήμη θα διατηρεί τα περιεχόμενά της ακόμη και όταν ηλεκτρική ισχύς αφαιρεθεί, είτε από μια απροσδόκητη απώλεια ισχύος είτε από κατάρρευση του συστήματος ή από κανονική διακοπή λειτουργίας. Το «Double In-Line» προσδιορίζει το προϊόν και τη χρήση του πακέτου DIMM. Η NVDIMMs θα βελτιώσει την απόδοση των εφαρμογών και την ασφάλεια των δεδομένων, ενώ επιπλέον θα  ενισχύσει την αντοχή και την αξιοπιστία των SSD δίσκων.

    Το πρότυπο αυτό, επίσης, αναμένεται το 2018. Ο JEDEC θα κυκλοφορήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μνήμες DDR5 και NVDIMM-P, τον Ιούνιο στην εκδήλωση Server Forum στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles