13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Ericsson επενδύει εκατομμύρια σε ερευνητική μονάδα για τα δίκτυα έκτης γενιάς

    Η σουηδική Ericsson αποκάλυψε πως προσθέτει το Ηνωμένο Βασίλειο στη λίστα με τις τοποθεσίες στις οποίες διατηρεί κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης με στόχο την ανάπτυξη των δικτύων έκτης γενιάς (6G).

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια λίρες μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας μονάδας που θα απασχολεί 20 ερευνητές και θα προσφέρει υποστήριξη σε διδακτορικούς φοιτητές που εργάζονται μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς καθώς και με τηλεπικοινωνιακούς και άλλους εταίρους του κλάδου. Στόχος είναι η διεξαγωγή ερευνητικών έργων που συμβάλλουν τελικά στην παγκόσμια ανάπτυξη του 6G. Οι τομείς εστίασης περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του δικτύου, την τεχνητή νοημοσύνη, τα cognitive networks και την ενεργειακή απόδοση.

    Το 6G «διαφημίζεται» ως ικανό να προσφέρει ταχύτητες που θα ξεπερνούν το 1 Tbps – όταν φτάσει να γίνει πραγματικότητα. «Η Ericsson βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας έρευνας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης ανοιχτών προτύπων που θα στηρίξουν ένα μέλλον απεριόριστης συνδεσιμότητας και νέων τεχνολογιών. Η δημιουργία ενός ερευνητικού προγράμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι η χώρα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το υπάρχον υψηλό διεθνές επίπεδο γνώσης σε ασύρματα συστήματα και τεχνολογίες, για την παραγωγή πρωτοποριακής έρευνας γύρω από το 6G που, όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος των παγκόσμιων προτύπων, αλλά και να προσφέρει μια πιο συνδεδεμένη, αποτελεσματική και βιώσιμη κοινωνία», δήλωσε ο Magnus Frodigh, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Ericsson Research.

    Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνει ικανοποιημένη με τη δέσμευση της Ericsson. «Η επένδυση της εταιρείας είναι μια τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης στον καινοτόμο τομέα τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η πρωτοποριακή ερευνητική μονάδα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα υποστηρίξει φοιτητές και θα συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, για να διαμορφώσουν το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε η υπουργός Εξωτερικών, Michelle Donelan.

    «Αυτή η νέα επένδυση υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα παραμείνει παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες και τις βιομηχανίες του μέλλοντος», πρόσθεσε η Katherine Ainley, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ericsson UK and Ireland. «Το όραμά μας για έναν πιο συνδεδεμένο, ασφαλέστερο και βιώσιμο κόσμο είναι αυτό που μοιράζεται η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με παρόχους, βιομηχανίες και τον ακαδημαϊκό κόσμο, για να αναπτύξουμε διεθνή πρότυπα που θα μας φέρουν όλο και πιο κοντά στην επίτευξη απρόσκοπτης παγκόσμιας συνδεσιμότητας και πραγματικά πρωτοποριακής καινοτομίας».

    Η νέα μονάδα της Ericsson θα συνεργαστεί με τις υπόλοιπες ομάδες της γύρω από το 6G, σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα φέτος, η γνωστή κατασκευάστρια εντάχθηκε στο ερευνητικό κέντρο 6G του Πανεπιστημίου του Όστιν. Στην Ευρώπη, η Ericsson είναι μέλος του Project Reindeer της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας κοινοπραξίας που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη υποδομής ασύρματης πρόσβασης επόμενης γενιάς. Είναι επίσης επικεφαλής του έργου Hexa-X-II της ΕΕ, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεχνολογίας γύρω από τα δίκτυα έκτης γενιάς.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles