24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Εθνική κέρδισε την Αρμενία στο τελευταίο της φιλικό

    Δεν «έθελξε» ακριβώς με την απόδοσή της η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο χθεσινοβραδινό της φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Αρμενία. Το Εθνικό μας συγκρότημα πήρε τη νίκη με σκορ 1-0 έχοντας και δύο (!) χαμένα πέναλτι, ωστόσο παρ’ ότι στο πρώτο ημίχρονο έπιασε ικανοποιητικά στάνταρ απόδοσης επιβάλλοντας τον ρυθμό του, στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από τους μαχητικούς Αρμένιους που διεκδίκησαν κάτι καλύτερο.

    Το γκολ για την Εθνική μας σημείωσε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή στο 23ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως οι στημένες φάσεις θα είναι για άλλη μια φορά το μεγάλο όπλο μας. Ο αμυντικός της Schalke ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του αγώνα, αφού πέραν του τέρματος που σημείωσε ήταν απροσπέλαστος και στην άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

    Στο πρώτο ημίχρονο, οι Καραγκούνης και Φορτούνης έκαναν πολύ καλή δουλειά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, οργανώνοντας σωστά το παιχνίδι και βγάζοντας την Εθνική μας μπροστά με αξιώσεις. Ο Γκέκας ωστόσο έδειξε ξεκάθαρα πως παραμένει επηρεασμένος από τον πολύμηνο τραυματισμό του καθώς έμεινε εκτός φάσεων ενώ παρά τις προσπάθειες του φιλότιμου Σαλπιγγίδη και τα σουτ του Καραγκούνη το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.

    Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Fernando Santos, μάλλον αποσυντόνισαν την Εθνική η οποία έγινε ακίνδυνη επιθετικά, παραχωρώντας διαρκώς μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στους Αρμένιους. Οι αντίπαλοί μας μάλιστα, παρ’ ότι δεν είναι και κανένα μεγαθήριο δα, έσπειραν σε αρκετές περιπτώσεις τον τρόμο στην ελληνική άμυνα που πάντως προεξέχοντος του Κυριάκου Παπαδόπουλου «καθάρισε» όλες τις φάσεις.

    Όλα τα λεφτά βέβαια στο παιχνίδι ήταν τα δύο χαμένα πέναλτι της Εθνική μας τα οποία και απέκρουσε (στο πρώτο ειδικά μπλόκαρε και τη μπάλα) ο «σπεσιαλίστας» τερματοφύλακας της Αρμενίας, Roman Berezovsky. Στην πρώτη περίπτωση, ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι το οποίο και εκτέλεσε ο ίδιος μάλλον άσχημα όμως. Στη δεύτερη παρόμοια περίπτωση, ο Φετφατζίδης που ήταν ιδιαίτερα θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, κέρδισε την εσχάτη των ποινών στο 85ο λεπτό για να αστοχήσει δευτερόλεπτα αργότερα ο Κατσουράνης.

    Εν τέλει η Εθνική έδειξε ότι χρειάζεται κι άλλη δουλειά, τουλάχιστον στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Το ματς με την Αρμενία η οποία αγωνιστικά παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με τη Ρωσία μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για τον Santos και τους διεθνείς οι οποίοι επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη για λίγες μέρες ξεκούρασης πριν αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα για την Πολωνία.

    Η σύνθεση της Εθνικής: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (60′ Μάκος), Holebas (60′ Τζαβέλλας), Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46′ Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85′ Μήτρογλου), Φορτούνης (46′ Σαμαράς), Γκέκας (60′ Φετφατζίδης)

    Το γκολ του αγώνα:

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=UqgSvF6tntE]

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles