20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στα Windows 10

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να εμφανίζεται ανήσυχη όσον αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των Windows 10, παρά το γεγονός ότι η Microsoft ανακοίνωσε σαφείς αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα συλλέγει και τα διαχειρίζεται. Το EFF (Electronic Frontier Foundation) πρώτο άσκησε κριτική στη Microsoft, κατηγορώντας την πως τα Windows 10 στέλνουν μεγάλο όγκο δεδομένων πίσω στους servers της εταιρείας.

    Windows-10_Product-Family

    Το «Article 29 Working Party», που αποτελείται από εκπροσώπους των αρχών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των 28 κρατών-μελών, σε επιστολή του προς την εταιρεία, εξέφραζε τις ανησυχίες του αυτές όσον αφορά την ιδιωτικότητα. Η επιστολή εστιάζει στις εκ προεπιλογή ρυθμίσεις των Windows 10 και στην έλλειψη ελέγχου για το πώς διαχειρίζεται η Microsoft αυτά τα δεδομένα που συλλέγει.

    Μόλις πριν από ένα μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές που θα απλοποιούσαν και θα καθιστούσαν πιο σαφές τι δεδομένα συλλέγονται και στέλνονται στους servers. Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα εισάγει νέες ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στο χρήστη να απενεργοποιεί την «τοποθεσία», το χαρακτηριστικό «speech recognition», τις «προτάσεις» και άλλες σχετικές διαφημίσεις. Παρά τις αλλαγές αυτές, η ανησυχία των αρχών παραμένει τονίζοντας πως η Microsoft θα πρέπει να καταστήσει σαφές για ποιους ακριβώς σκοπούς συλλέγονται τα δεδομένα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles